Budžetska rezerva za Muzej batinske bitke

Nešto više od 94.000 evra biće preusmereno za adaptaciju muzeja na obali Dunava kod Bezdana.

Foto 23233- Pokrajinska vlada je na poslednjoj sednici, na inicijativu predsednika Igora Mirovića, donela rešenje o upotrebi sredstava sa tekuće budžetske rezerve u iznosu od 11,6 miliona dinara, radi obezbeđivanja finansijske podrške Gradu Somboru za revitalizaciju objekta Muzeja batinske bitke - piše u zvaničnom izveštaju sa sednice Vlade Vojvodine.
Rekonstrukcija Muzeja batinske bitke je bila predviđena još u vojvođanskim planovima s kraja 2013. godine. Tadašnji Fond za kapitalna ulaganja APV je za ove namene najavljivao ulaganja od šest miliona dinara, no sredstva nikad nisu povučena iz pokrajinskog budžeta. Direkcija za izgradnju grada Sombora je 2014. godine dobila nalog da pripremi tehničku dokumentaciju za ovaj poduhvat. Grad Sombor je ove godine projekat rekonstrukcije muzeja kod Bezdana uputio na konkurs Ministarstva kulture Republike Srbije.
@ Čet, 18.05.2017. 05:50
direkcija za izgradnju grada društvo fond za kapitalna ulaganja igor mirović ministarstvo kulture muzej batinske bitke pokrajinska vlada sombor tekuća budžetska rezerva
Prethodna vest Sledeća vest