Muke sa stolicama

Čitaoci SOinfo.org portala su prethodnih dana ukazali na dva problema, koje su, sasvim slučajno, izazvale dve stolice.

Foto 30895Foto 30894 Prva fotografija je pristigla iz Doma zadravlja „Dr Đorđe Lazić”. Ovekovečena je neispravnost stolice za teško pokretne koja je u somborskoj zdravstvenoj ustanovi instalirana pre gotovo pet godina. Ambasada Kraljevine Norveške i Grad Sombor su u ovaj projekat tada uložili skoro 21.000 evra. Još početkom 2013. godine posetioci portala pisali su da je briga prestala već po završetku „svečanog puštanja u rad”.
- Stolica je u kvaru, a zbog povlačenja sa našeg tržišta firme preko koje je nabavljena, morali smo da kontaktiramo proizvođača iz Holandije i još uvek očekujemo njihova upustva odnosno po potrebi rezervne delove - objasnila je direktorica Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić” dr Emeše Uri.
Slika druga nastala je dečijem igralištu u parkiću kraj samoizbora. Van funkcije je jedina raspoloživa „ljulja”, a iako se radi o najposećenijem dečijem igralištu u gradu, nema reakcije nadležnih službi. Da bi mališani ponovo mogli da uživaju u čarima ljuljanja potrebno je ulaganje od stotinjak dinara. Dva šarafa, malo „majstorske čarolije” i akcija koja traje svega desetak minuta. Ili možda smisao „društveno odgovornog poslovanja” nisu dečiji osmesi i zadovoljni roditelji?!
@ Sre, 17.05.2017. 05:06
ambasada kraljevine norveške dečije igralište dom zdravlja dr đorđe lazić društvo osi - osobe sa invaliditetom pokretna stolica samoizbor sombor
Prethodna vest Sledeća vest