Pomoć u kući poverena Crvenom krstu

Gradsko veće je na sednici održanoj u ponedeljak, 24. aprila prihvatilo predlog nadležne komisije i javni rad „Pomoć u kući” dodelilo somborskom Crvenom krstu, koji se jedini prijavio na javni poziv.

Foto 30452Na javnom radom na izvršenju usluga biće angažovano 35 lica, odnosno 33 izvršioca i dva koordinatora. S obzirom da vrednost javnog rada, po predlogu Crvenog krsta iznosi skoro 16,41 miliona dinara, odnosno 1,41 milion dinara više od iznosa planiranog u budžetu grada, Gradsko veće je usvojilo zaključak kojim se definiše da će ovaj iznos biti obezbeđen i realizovan u budžetu za narednu godinu. Većnici su usvojili treće izmene i dopune plana javnih nabavki Gradske uprave grada Sombora za ovu godinu, kao i informaciju o fazama realizacije projekata koji se sufinansiraju sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. 
Gradsko veće se saglasilo i sa prvim izmenama i dopunama godišnjeg programa podizanja spomenika i postavljanja skulpturalnih dela na teritoriji grada, pa će se isti, dopuniti inicijativama za podizanje spomenika: „Rataru”, „Nikoli Tesli”, „Učitelju” i „Alternativi”. Raspravljalo se i o vršenju stručnog nadzora JKP „Prostor” nad radovima održavanja saobraćajne signalizacije, radovima na adaptaciji i rekonstrukciji objekta za ambulantu u Gogama, kao i o finansijskim i drugim pitanjima – navodi se u izveštaju Gradske uprave.
@ Uto, 25.04.2017. 02:08
adaptacija i rekonstrukcija objekata crveni krst crveni krst sombor društvo gradska uprava grada sombora gradsko veće grada sombora javni radovi jkp prostor politika sednica veća sombor spomenici
Prethodna vest Sledeća vest