Počela druga sedmica protesta!

Punih osam dana građani Sombora organizuju protestne šetnje.

Foto 30668
Foto 30670 Somborci ne odustaju od protesta Protiv diktature. Osmi dan na Trgu Svetog trojstva okupilo se stotinjak građana, koji su u do sada najkraćoj šetnji, ponovo iskazali neslaganje sa aktuelnim sistemom i nedopustivim dešavanjima u izbornoj kampanji. Dvestotinjak građana je juče napravilo krug kroz ulice Rade Končara i delom Apatinskog puta, nakon čega su se vratili na početnu tačku, popularni Ćelavi trg. Skandiranjem, pištaljkama i transparentima ponovo su skrenuli pažnju na izborna dešavanja i zahteve građana, koji se odnose na ukidanje diktature i smenu kompletne političke elite (fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija), odnosno promene prioriteta ekonomske i socijalne politike (zaštita prava i poboljšanje statusa svih radnika i zaštita životnog standarda svih građana)
Jučerašnji, osmi protestni skup, počeo je „himnom” protesta, pesmom Zemlja (EKV), a završen je performansom bubnjara i skandiranjem „sutra u 18”.
@ Sre, 12.04.2017. 03:32
društvo ekonomska i socijalna politika protest protiv diktature sloboda medija sombor trg svetog trojstva ukidanje diktature zemlja - ekv
Prethodna vest Sledeća vest