Izmenjen pravilnik o postavljanju letnjih bašta

Gradsko veće je na svojoj 56. sednici usvojilo Pravilnik o postavljanju bašta ispred ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Sombora.

Foto 30452Foto 28470Foto 30663 Novim pravilnikom su precizno određeni visina i površina tende za zasenčenje, a bašte se mogu postavljati u periodu od 1. marta do 1. novembra, ukoliko to vremenske prilike dozvoljavaju. Novina u pravilniku je i da se depozit, koji investitor uplaćuje pre odobrenja postavljanja bašte, može koristiti za nadoknadu troškova uklanjanja, ukoliko investitor sam ne ukloni baštu po prestanku rada. Depozit se može koristiti i za nadoknadu troškova prinudnog uklanjanja bašte, a na osnovu rešenja nadležnih u Gradskoj upravi grada Sombora. Pravilnikom su detaljno propisani razlozi za uklanjanje i postupak uklanjanja bašte. Pravilnik će stupiti na snagu danom donošenja.
Novi pravilnik bi trebalo da okonča postavljanje raznoraznih glomaznih konstrukcija u pešačkoj zoni viđenih prošlog leta. Pre nekoliko dana tenda je počela da niče i u Čitaoničkoj ulici, tik uz Srpsku čitaonicu. Naravno, postavljanje je počelo bez dozvole, a njen izgled se nikako ne uklapa u ambijent. Kako saznajemo, već je izdato rešenje za uklanjanje, ali još uvek stoji. Slučaj je još zanimljiviji, ako se zna da su prošlog leta iznad tog dela ulice na sajlama bili okačeni brojni raznobojni kišobrani, a dozvola za njihovo postavljanje je još uvek važeća. Šarenilo kišobrana prošle godine bilo je jedan od omiljenih gradskih motiva za fotografisanje, pa su vlasnici i zakupci lokala na početku Čitaoničke nameravali da ih postave i ove godine. Tenda je došla kao nezvani gost, i povrh svega, nije dobila ni potrebnu saglasnost zakupaca ispred čijih poslovnih prostora je postavljena.
Gradsko veće je razmatralo i zahtev Poljoprivredne stručne službe Sombor kojim se traži preispitivanje utvrđene tržišne cene za otkup građevinskog objekta na katastarskoj parceli 7978 KO Sombor 1, koja je prema njihovim navodima visoka. Veće je prihvatilo zahtev PSS Sombor, i uputilo je predlog odbornicima Skupštine grada da se ova tačka povuče sa dnevnog reda predstojećeg skupštinskog zasedanja. Gradski većnici su usvojili izveštaj o stanju robnih rezervi Grada Sombora zaključno sa 31. decembrom prošle godine, a odobrili su i 70 hiljada dinara za štampanje knjige „Međustanica Lisabon”, somborskog pisca Dušana Savića, stoji u saopštenju sa sednice Gradskog veća.
@ Sre, 12.04.2017. 01:41
čitaonička ulica društvo gradsko veće izveštaj letnja bašta politika poljoprivredna stručna služba sombor pravilnik pss sombor robne rezerve sednica skupština grada sombor tenda urbanizam
Prethodna vest Sledeća vest