Šesti dan protesta uz bubnjarski performans

Šestom danu protesta pod motom „Stop diktaturi!“ svojim učešćem, doprinelo je oko 300 građana Sombora.

Foto 30647Foto 30646 Okupljanje je po običaju počelo na „Ćelavom trgu” od 18 časova, ali je šetnja po mnogo čemu bila drugačija od prethodnih. Osim što je učesnika bilo najviše do sada i što je trajala najkraće od svih, jedan mladi učesnik je prilikom prolaska kroz Vojvođansku ulicu, stao ispred kolone i demonstrativno zapalio jedan primerak tabloida „Informer” na opšte oduševljenje ostalih učesnika protesta. Tokom šetnje, čuli su se povici „Vučiću lopove, pokrao si izbore!”, „Vratite im penzije!”, „Izlazite napolje!”, „Av, Av, Av...” itd, a među transparentima su bile mahom iste poruke kao i prethodnih dana. Kolona se najpre kretala Trgom cara Lazara, zatim Vencom vojvode Radomira Putnika, Vojvođanskom, Višnjićevom, Radišićevom i ulicom Kralja Petra I. Šetnja je završena na „Ćelavom trgu” gde su bili postavljeni bubnjevi, te je za učesnike priređen performans dvadesetominutnog soliranja na bunjevima.
Nakon toga, usledilo je skandiranje „sutra u šest” kojim se po ustaljenoj praksi završavaju protesti. Profesionalnost pripadnika Policije angažovanih na obezbeđivanju učesnika protesta, kao i svih dana do sada, bila je na visokom nivou.
Kompletan događaj ponovo je prenošen uživo putem fejsbuka, a u poslednja tri dana video snimci somborskih protesta pregledani su oko 30.000 puta na toj društvenoj mreži.
@ Pon, 10.04.2017. 13:37
društvo izbori 2017 protest sombor
Prethodna vest Sledeća vest