Stečaj u Aleksa Šantiću na sednici SES-a

Predstavnici, sada već bivših, radnika AD Aleksa Šantić sa članovima Socijalno-ekonomskog saveta Grada Sombora razgovorili su o problemima sa kojima se suočavaju posle otvaranja stečajnog postupka u nekadašnjem respektabilnom poljoprivrednom preduzeću - piše u zvaničnom izveštaju sa sednice.

Foto 30584 Članovima SES-a obratili su Mile Juzbašić i Miroslav Radojčić. Oni su naveli šta su preduzeli i šta bi još moglo da se preduzme u cilju realizacije socijalnog programa. Socijalno-ekonomski savet je bio jedinstven u pružanju podrške radnicima AD Aleksa Šantić u ostvarivanju njihovih radničkih prava nakon otvaranja stečajnog postupka. SES je uputio poziv nadležnim organima lokalne samouprave da se, u skladu sa svojim ovlašćenjima, obrate nadležnim republičkim i pokrajinskim organima sa zahtevom da se iznađe adekvatno rešenje radi prevazilaženja problema radnika nastalih otvaranjem stečajnog postupka u AD Aleksa Šantić. Osim navedenog, na sastanku SES-a formiran je kolegijum ovog savetodavnog tela koji bi se sastajao u situacijama koje nalažu hitno rešavanje pojedinih pitanja. Novoformirano telo činiće Miroslav Kovačić, ispred lokalne samouprave, Zoran Purić, ispred somborske organizacije Saveza samostalnih sindikata, Tomislav Bošnjak, kao predstavnik poslodavaca i Radoslav Prokić, predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta.
Socijalno-ekonomski savet je na sastanku zaključio da se čine veliki napori od lokalnog do republičkog nivoa kako bi se problem nezaposlenosti rešavao bržim tempom, i podsetili na predstojeći Sajam zapošljavanja koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Sombor, u petak 7. aprila u Sportskom centru Soko, od 11 do 13 sati.
@ Čet, 06.04.2017. 04:24
ad aleksa šantić bivši radnici mile juzbašić miroslav kovačić miroslav radojčić nacionalna služba za zapošljavanje privreda radoslav prokić sava dojić socijalno ekonomski savet sombor stečaj tomislav bošnjak zoran purić
Prethodna vest Sledeća vest