Filip u glavnom žrebu

Somborac je uspešno prebrodio kvalifikacije čelindžera u Francuskoj.

Foto 28725Somborac je za svega nekoliko sati, u ponedeljak, odigrao dva susreta. Puno muke bilo je na otvaranju turnira protiv domaćeg tenisera Oanga. Posle dobre igre u prvom setu (6:2) neshvatljivo loše nastavio pa je Francuz rezultatom 1:6 uveo meč u završni period. Filip je ipak vratio očekivani nivo igre i bez izgubljenog gema prošao u naredno kolo. Plasman u glavni žreb zavisio je od ishoda duela sa Ugo Nisom (fra). Somborac je slavio 6:4, 6:4. Tim trijumfom obezbedio je i pet atp bodova.
Krajinović će nastup u francuskom mestu Sofia Antipolis nastaviti u utorak. Predstoji mu duel sa starim poznanikom Federikom Gajom. Italijan, iako šezdesetak mesta bolje rangiran, ima negativan skor u okršajima sa Filipom. Sva tri dosadašnja meča dobio je naš igrač. Prolaz u drugo kolo vredi 1.100 evra i dodatnih osam atp bodova. Mogući rivali u osmini finala su Španac Lopez Perez, odnosno Britanac Bedene (4). Čelindžer u Sofia Antipolisu igra se za nagradni fond od 64.000 evra.
@ Uto, 04.04.2017. 04:06
aljaz bedene čelindžer - challenger enrike lopez-perez federico gaio filip krajinović sofia antipolis (fra) sombor sport tenis
Prethodna vest Sledeća vest