Sredstva za energetsku efikasnost

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblasti energetske efikasnosti.

Lokalnim samoupravama će biti omogućeno da na konkursu obezbede neophodna sredstva za rekonstrukciju, sanaciju ili adaptaciju javne rasvete, postrojenja za proizvodnju toplotne energije, termičkih omotača i termotehničkih sistema u objektima, kao i izgradnju postrojenja za korišćenje obnovljivih izvora energije, a neophodan uslov je da su objekti u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Kako se navodi u saopštenju, pružanjem podrške lokalnim samoupravama u realizaciji projekata unapređenja i modernizacije infrastrukture koja će doprineti poboljšanju energetske efikasnosti opština, stvoriće se uslovi za racionalno korišćenje energije, smanjenje potrošnje energije za grejanje, povećanje korišćenja obnovljivih izvora energije, a samim tim će se i doprineti boljoj zaštiti životne sredine u Vojvodini. Javni konkurs je otvoren do 7. aprila, do 16. časova, a za ove namene biće opredeljeno ukupno 90 miliona dinara.
Detaljnije informacije o objavljenom konkursu na sajtu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
@ Uto, 28.03.2017. 09:19
autonomna pokrajina vojvodina finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti javni konkurs privreda sombor uprava za kapitalna ulaganja
Prethodna vest Sledeća vest