Predstavljen ovogodišnji Bunjevački kalendar

U Bunjevačkom kolu u Somboru, u petak, 17. marta održana je promocija Bunjevačkog kalendara za prostu 2017. godinu.

Foto 30430Foto 30429 Na samom početku, u ime domaćina, goste promocije je pozdravio prеdsеdnik udruženja Dejan Parčetić. Kalendar su predstavili Miroslav Vojnić Hajduk, urednik kalendara, Mile Tasić, bibliotekar zavičajnog odeljenja Gradske biblioteke u Subotici i Ivan Tikvicki, tehnički urednik kalendara.
Svoje stihove, štampane u ovogodinjem Bunjevačkom kalendaru, čitala je potpredsednica UG „Bunjevačko kolo” Aleksandra Medurić Kalčan. U kulturno-umetničkom programu učestvovale su gošće iz Subotice, pevačka grupa „Koreni” i Bojan Fratrić iz Sombora koji je recitovao dečju pesmu, s kojom je nastupio na opštinskom takmičenju recitatora.
Kako se tradicija održavanja čajanki u „Bunjevačkom kolu” nastavlja, domaćica čajanke Zlata Marković je na interesantan način predstavila primenu lekovitog bilja s naših prostora, a potom i poslužila čajeve i čajna peciva.
@ Pon, 20.03.2017. 23:44
aleksandra medurić kalčan bojan fratrić bunjevački kalendar bunjevačko kolo bunjevci čajanka društvo folklor gradska biblioteka subotica ivan tikvicki kultura mile tasić miroslav vojnić hajduk sombor subotica zlata marković
Prethodna vest Sledeća vest