Zapaženi u ergonometru

Takmičarka Dunava trećeplasirana na Prvenstvu Srbije.

Foto 30378 Najbolje kajakaši naše zemlje okupili su se u Novom Sadu, na državnom prvenstvu ergonometru (simulacija kajaka). Učestvovalo je preko 200 takmičara iz 17 klubova iz Srbije. Gosti takmičenje, drugu godinu za redom bili su takmičari iz Bosne i Hercegovine. Bezdanski Dunav je na šampionatu predstavljalo troje takmičara. Najbolji rezultat ostvarila je najmlađa članica ekipe, Emilia Horvat. Zauzela je treće mesto u ergonometarskoj trci na pola kilometra. Samo korak do postolja stao je talentovani Zoltan Ham. On je u sprintu (200 metara) ostvario četvrto vreme u konkurenciji seniora. Blizu rezultata najboljih u sprintu bio je i Aleksandar Perović, debitant u kadetskoj konkurenciji. Sedmo mesto u vrlo izjednačenom takmičenju.
Ukupni pobednik Prvenstva Srbije je tehnički ogranizator i domaćin Kajak klub Vojvodina iz Novog Sada (147 bodova) koja je nadmašila prošlogodišnjeg prvaka države Zabrežje iz Zabrežja (140 bodova). Treće mesto kao i prošle godine osvojili su predstavnici Kajak-kanu kluba BSK iz Borče (121 bod). Zemunski Zmaj je pobednik u seniorskoj, Marina Progar iz Progara u junioskoj, Vojvodina iz Novog Sada u kadetskoj i Zemun u pionirskoj kategoriji.
@ Pet, 17.03.2017. 03:55
aleksandar perović bezdan emilia horvat ergonometar kajak kk bsk borča kk dunav kk vojvodina novi sad kk zabrežje prvemstvo srbije sela sombor sport zoltan ham
Prethodna vest Sledeća vest