Bez objekta u reorganizaciju

Agrosavez objavio poziv za redovnu skupštinu akcionara.

Foto 15622Zasedanje je zakazano za 27. mart u prostorijama Fabrika Aleksandro nameštaja na Staparskom putu, s apočetkom u 10 časova. Kako je navedeno u pozivu dnevni red će imati devet tačaka, a glavninu tema činiće finansije. Pred skupštinarima će se naći godišnji izveštaj, zatim odluka o pokriću gubitaka, odnosno izveštaj borda direktora. Takođe, članovima skupštine će biti predstavljena revizija vanrednog finansijskog izveštaja zaključno sa poslednjim danom 2016. godine. To je praktično uvod u tačke dnevnog reda koje se tiču Unapred pripremljenog plana reorganizacije preduzeća Agrosavez, koji će nesumljivo biti i usvojen na predstojećoj skupštini akcionara. Fabrika Aleksandro nameštaja doo je vlasnik većinskog paketa akcija (68,25 odsto), državi Srbiji pripada udeo od 8,06 odsto, dok preduzeće ima 1,77 odsto sopstvenih akcija. Nešto više od 22 odsto poseduju 628 fizičkih lica, uglavnom bivši radnici. Svi vlasnici akcija imaju pravo učetsvuju i postavljaju pitanja na skupštini.
Na poslednjem zasedanju Skupštine grada Sombora odbornici su doneli odluku da grad za potrebe izmeštanja vašarišta, po ceni od 450.000 evra, otkupi dojučerašnju nepokretnost Agrosaveza, koju je prodavalo preduće Em komerc iz Bačke Topole. Odbornici opozije su oštro kritikovali vlast po ovom pitanju, istakavši da je vrednost nekretnine precenjena, da nema potrebne dozvole i da će za njegovu adaptaciju biti potrebno još toliko sredstava, te da je u pitanju još jedna mućka, štetan ugovor po grad i građane Sombora. Odluka o otkupu nepokretnosti podržalo je 38 odbornika, dok je devet bilo protiv. Više u izveštaju sa 11. sednice Skupštine grada Sombora.
@ Pet, 10.03.2017. 05:39
agrosavez em komerc bačka topola fabrika aleksandro nameštaja otkup nepokretnosti privreda skupština grada sombor uppr unapred pripremljeni plan reorganizacije
Prethodna vest Sledeća vest