Knjige za ekonomsku školu

Povodom Savindana Ministarstvo odbrane Republike Srbije srednjim školama širom Srbije, među kojima i Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru, poklanja pakete knjiga.

Foto 30055 Inicijator akcije darivanja knjiga je ministar odbrane Zoran Ðorđević, a knjige je Srednjoj ekonomskoj školi uručio direktor Medija centra „Odbrana” pukovnik Stevica Karapandžin. - Širom Srbije ovih dana školama darujemo simboličan poklon od 101 knjige čiji je izdavač Medija centar „Odbrana”. Jedna od naših misija je da održavamo važnu vezu između naroda i vojske, a ova akcija ima svrhu i da propagira vojni poziv. U toku su u pripreme za raspisivanje konkursa za Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju. Ako se podsetimo da je glavni slogan, odnosno moto našeg vojnog školstva: „Čast je naša imovina, a znanje naše oružje” onda možete da razumete šta je nama cilj. Čitajući knjige, unapređujući znanje, mi se u stvari borimo za razvoj mira u svakom od nas. Izuzetno je važno da neko ko je vojnik, ili će tek biti u vojnoj službi jednog dana, bude takav čovek koji je, prvenstveno, u sebi izgradio i razvio mir, jer samo tada mir može širiti oko sebe – kazao je pukovnik Karapandžin.
Akcija Ministarstva odbrane naišla je na izvanredan prijem kako među nastavnim kadrom, tako i među učenicima Srednje ekonomske škole. Na poklonu se ispred Grada Sombora zahvalio zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, koji je kazao da je Ministarstvo odbrane ovim gestom pokazalo da je znanje temelj i odbrane i mira. Ratković je izrazio uverenje da su generacije mladih koje stasavaju u srednjim školama odgovorne i spremne da sačuvaju i ojačaju neraskidivu vezu vojske i naroda.
@ Pon, 06.02.2017. 06:38
antonio ratković medija centar odbrana ministarstvo odbrane obrazovanje sombor srednja ekonomska škola stevica karapandžin vojna akademija zoran đorđević
Prethodna vest Sledeća vest