Podrška zapošljavanju 28 miliona

Gradsko veće je da lokalna samouprava sa tri projekta učestvuje u programu prekogranične saradnje sa Mađarskom, obezbeđeno je 28 miliona dinara za smanjenje nezaposlenosti. Gradsko veće potvrdilo je dodelu Povelje grada Sombora za 2016. godinu dr Miroslavu Stojisavljeviću.

Foto 30025Gradsko veće usvojilo je Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za ovu godinu, a budžetom grada za te namene odvojeno je 28 miliona dinara. Subvencije za samozapošljavanje obezbeđene su za 38 lica u ukupnoj vrednosti od šest miliona dinara, dok će poslodavci dobiti subvencije za zapošljavanje 23 lica u ukupnom iznosu od tri miliona dinara. Četiri miliona dinara izdvojeno je za subvencionisanje stručne prakse za 20 osoba. U LAP-u za zapošljavanje za program gerontodomaćina predviđeno je 15 miliona dinara za 35 lica. Tokom ove godine sprovođenjem mera LAP-a za zapošljavanje na radnom mestu trebalo bi da se nađe 116 osoba.
Na sednici Gradskog veća prihvaćen je predlog Komisije za dodelu povelje i nagrade grada Sombora. Ova nagrada je dodeljena profesoru gitare u Muzičkoj školi „Petar Konjović” dr Miroslavu Stojisavljeviću, kao priznanje za dostignuća za 2016. godinu.
Gradsko veće je odlučilo i da podrži programe Sportskog saveza grada Sombora sa blizu 9 miliona dinara, a finansijski će podržati i održavanje „Mini gitarijade”, objavljivanje knjige „Šokačka narodna nošnja u Bačkom Monoštoru od polovine 19. veka do danas”, kao i izdavanje foto-monografije o Riđici - navodi se u saopštenju Gradske uprave.
Većnici se doneli i zaključak o učešću Grada Sombora u pozivu Programa Interreg IPA CBC Mađarska - Srbija za period 2014 - 2020. Ukoliko budu odobreni za realizaciju, lokalna samouprava će finansijski podržati tri projekta: Izgradnja i projektovanje puta Sombor – Baja II, Razvoj ženskog preduzetništva u ruralnim područjima i Uspostavljanje inovativnih centara u cilju razvoja poljoprivrede.
@ Čet, 02.02.2017. 01:22
dr miroslav stojisavljević društvo ekonomija gradska uprava grada sombora gradsko veće ipa program ipa projekti komisija za dodelu povelje grada sombora lap za zapošljavanje mere za smanjenje nezaposlenosti muzička škola nezaposlenost politika povelja grada sombora programa interreg - ipa cbc mađarska - srbija za period 2014 - 2020 sombor subvencija zapošljavanje
Prethodna vest Sledeća vest