Vivaldijeva „Gloria” za jubilej

Muzičko društvo „Musica Viva“ uputilo je ovih dana poziv mladim pevačima i instrumentalistima iz zemlje i okruženja da se uključe u koncertni program „Vivaldijevim tragovima“.

Foto 23048Vokalni ansambl „Musica Viva” ove godine slavi 15 godina postojanja i za jubilej priprema izvođenje vokalno-instrumentalne kompozicije „Gloria” (RV 589) Antonija Vivaldija. Pošto sama „Gloria” traje oko pola sata, program će popuniti još nekoliko kraćih Vivaldijevih kompozicija. Izvođači koji se jave da učestvuju, a nisu iz Sombora i okoline, dobiće individualne onlajn instrukcije i konsultacije preko skajpa, tokom nekoliko meseci trajanja pripreme dela, odnosno do kraja juna. Završne pripreme za izvođenje i koncert, biće održane u kampu Crvenog krsta kod Bačkog Monoštora, gde će se svi izvođači naći zajedno tokom pet dana, neposredno pre koncerta, u julu 2017. Očekuje se da će Vivaldijevu kompoziciju izvoditi gotovo 50 muzičara i pevača. Sve informacije o prijavama i projektu dostupne su na sajtu vokalnog ansambla „Musica Viva”.
@ Sre, 25.01.2017. 01:08
antonio vivaldi gloria hor jubilej kultura musica viva muzika pevanje rv 589 sombor vivaldijevim tragovima vokalni ansambl
Prethodna vest Sledeća vest