Upis do kraja februara

Traje uvođenje u vojnu evidenciju mladića koji ove godine postaju punoletni. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju upućen je mladićima rođenim 1999. godine i starijih godišta, koji iz određenih razloga nisu ranije uvedeni u vojnu evidenciju.

Foto 27872- Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je u svim centrima Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do kraja februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali. Potrebno je na uvid poneti ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet. Oni koji se ne odazovu pozivu za upis u vojnu evidenciju podležu prekršajnoj odgovornosti po članu 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi - piše se u pozivu. Upis u Somboru vrši se u zgradi nekadašnjeg vojnog odseka Sombor (Sonje Marinković 2). Mladići koji žive u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu u zemlji boravka. Potrebni elektronski obrasci za uvođenje u evidenciju vojnih obveznika dostupni su na zvaničnom sajtu Ministarstvo odbrane.
Kako se navodi u obaveštenju, po evidentiranju moguće je dalje prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka, a kasnije i napredovanje u profesionalnom sastavu Vojske Srbije.
@ Ned, 22.01.2017. 23:17
društvo ministarstvo odbrane za lokalnu samoupravu opšti poziv sombor uvođenje u vojnu evidenciju vojska srbije zakon o vojnoj radnoj i materijalnoj obavezi
Prethodna vest Sledeća vest