„Fabrika” počinje sa radom u četvrtak

U Somboru će u četvrtak početi da radi prvi „coworking” prostor koji se nalazi u staroj kasarni, odnosno na Vencu Vojvode Radomira Putnika 1, ulaz iz dvorišta, kroz kapiju u ulici 12. Vojvođanske brigade.

Foto 29822 „Fabrika” 12. januara pušta u pogon coworking centar, koji će pružati prostor za rad lokalnim nezavisnim profesionalcima (frilenserima), ali i svim ljudima van Sombora koji žele da dođu, žive i rade neko vreme u našem gradu.
- Ljudi treba samo da donesu svoj laptop, a „Fabrika” obezbeđuje udoban kancelarijski nameštaj i brz internet, a onda i zajednicu koja će pružiti mnogo kvalitetniji profesionalni život od rada od kuće. Održavaćemo različite vrste događaja i druženja koja bi trebalo da pomognu takvoj zajednici da se izgradi. Kada se uhodamo, pokrećemo i prvi program podrške lokalnim idejama od velikog društvenog značaja. Timovi mladih Somboraca koji budu hteli da učine nešto super za svoj grad, dobiće od nas radni prostor, mentorsku podršku, a nadamo se i finansijsku osnovu za rad. Značajno je napomenuti da je Fabrika neprofitni projekat - sav novac od coworking članarina koji preostane nakon pokrivanja troškova biće usmeren u gore opisane projekte razvoja lokalne zajednice - ispričao je Srđan Bajić, jedan od osnivača „Fabrike”. Sredstva za otvaranje prostora od kojeg se očekuje da u Sombor dovede mlade informatičare iz Srbije i inostranstva, ali i druge „kreativce”, prikupljana su najpre na platformi Indiegogo, pa se osnivači zahvaljuju svima koji su verovali u ideju i podržali je. Značajna strateška podrška stigla je i od preduzeća Agri Business Partner, naime Fabrika se nalazi u njihovom poslovnom prostoru. Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 12. januar u 18 sati.
@ Sre, 11.01.2017. 02:07
coworking društvo ekonomija fabrika freelancer otvaranje sombor
Prethodna vest Sledeća vest