Planinarska priča iz komšiluka

Promocija knjige Đorđa Balića „Jankovac: planinarska priča” biće priređena naredne sedmice u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”.

Foto 29821 Knjiga „Jankovac: planinarska priča” objavljena je krajem 2015. godine u čast 120. godišnjice organizovanog planinarskog delovanja u Slavoniji. Autor Đorđe Balić piše o Jankovcu na Papuku kao ishodištu osječkog planinarstva, ali i o porodici plemića Jankovića i Kamilu Firingeru, svestranom Osječaninu i poznatom planinaru. Izuzetna lepota doline Jankovac godinama okuplja i očarava brojne planinare, koji dolaze sa svih strana Slavonije i regije. Knjiga opisuje kako je nastala ta najlepša dolina, smeštena na severnim obroncima Papuka, koja je kroz svoju dugu i zanimljivu istoriju bila i ostala omiljeno izletište planinara i svih ljubitelja prirode.
Đorđe Balić je rođen 1949. godine u Osijeku. U svojoj profesionalnoj i društvenoj karijeri bio je ovlašteni građevinski inženjer i stalni sudski veštak za građevinarstvo, medijator, trener medijatora i planinarski vodič društvenih izleta. Đorđe Balić se u planinarski savez učlanio 1978. godine, a potom je bio, pored ostalog, predsednik osječkog planinarskog društva „Zanatlija”, sekretar Slavonskog planinarskog saveza (SPS), član predsedništva Planinarskog saveza Hrvatske. Od 2010. urednik je web-portala SPS-a. U svojoj planinarskoj karijeri učestvovao je u realizaciji mnogih inicijativa i akcija, te dobio nekoliko planinarskih priznanja.
Na promociji knjige, koja je zakazana za utorak, 17. januar, u 18 sati, pored autora Đorđa Balića govoriće i dr Gojko Mišković. Organizator promocije je Planinarsko-alpinistički klub „Celtis” u saradnji sa Gradskom bibliotekom „Karlo Bijelicki”.
@ Sre, 11.01.2017. 00:31
alpinizam dr gojko mišković đorđe balić gradska biblioteka "karlo bijelicki" hrvatska jankovac kultura pak celtis papuk planinarenje sombor turizam
Prethodna vest Sledeća vest
Da biste komentarisali vesti, morate biti ulogovani.
Prethodna vest Sledeća vest