Prekogranična saradnja na uređenju grobalja

Delegacije Kečkemeta i Sombora dogovorile zajednički nastup u okviru EU poziva za razvojne projekte.

Foto 29685 - Predstavnici grada Kečkemeta (Republika Mađarska) i gradskog pogrebnog preduzeća, boravili su u uzvratnoj poseti Somboru. Domaćini delegaciji iz Kečkemeta, zameniku gradonačelnika dr Seberenji Ðuli Tamašu (Dr Szeberényi Gyula Tamáas) bili su Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora i Goran Nonković, direktor JKP Prostor. Na sastanku u zgradi lokalne samouprave, prezentovani su privredni potencijali Sombora i Kečkemeta i razmotrene mogućnosti projektne saradnje kako između dva grada, tako i između gradskih preduzeća.
- Sombor kao administrativni centar Zapadnobačkog upravnog okruga i Kečkemet kao administrativno sedište Bač-Kiškun Županije imaju potencijala da kroz programe razvoja mađarsko-srpskih područja, a uz podršku Evropske unije izgrade harmoničan i kooperativan region sa održivim i bezbednim okruženjem – zaključeno je na sastanku delegacija dva grada. Postignut je i dogovor o zajedničkom projektnom nastupu u razvojnim programima Evropske unije, posebno sa projektima koji se odnose na uređenje grobalja Sombora, Kečkemeta, Subotice i Kiškunhalasa, uz identifikovanje i poštovanje specifičnih odlika regiona - navodi se u saopštenju Odseka za poslove informisanja i odnosa sa javnošću.
@ Pet, 16.12.2016. 09:00
antonio ratković bač-kiškun županija dr szeberényi gyula tamáas društvo evropska unija goran nonković jkp prostor kečkemet kiškunhalaš razvojni programi sombor subotica zapadnobački upravni okrug
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Kljajicevu nije potrebna prekogranicna saradnja sa Nemackom oni su sami preuzeli u ruke uredjenje starog Svapskog groblja akao sto se da i videti iz prilozenih slika prvo su poceli sa secom stabala onih debljih bagrenova a granje su ostavili nekom od JKP da pokupi i podeli sirotinji....ubedjen sam da je poljocuvarska sluzba obavestena o seci stabala .SmileySmileySmileyFoto 29690Foto 29689Foto 29688Foto 29687

levicasombor
@ Pet, 16.12.2016. 21:46
levicasombor
Strashno :( 
savamajstor
@ Sub, 17.12.2016. 01:24
savamajstor
.ubedjen sam da je poljocuvarska sluzba obavestena o seci stabala 
kako se može čuti po selu, poljočuvarska služba je zaista obaveštena i na najkonkretniji način.
Mučenički bagrem završio je upravo u dvorištu poljočuvara, a seča je izvršena pod "budnim" okom i nadzorom "stručne službe" JKP Prostor.

bravo majstori, dok rukovodstvo pregovara o prekograničnoj saradnji sa Madžarskom o humanom načinu uređenja grobalja, nekom je to očigledno prilika da obnovi zalihe ogreva.
bravo majstori, bravo Evropejci, nastavlja se tradicija skrnavljenja, najpre nadgrobni spomenici a u finišu i ponešto za ogrev.

meni lično ostavlja poseban utisak ova prva slika, bagrem ponikao tik uz retko preostali spomenik, a završiće neosvešten i blagosiljan u nečijem "smederevcu".
šta reći na kraju, osim se pridružiti Savi - strašno, ubitačno strašno SmileySmileySmileySmileySmileySmileySmileySmileySmileySmileySmileySmileySmiley
obican posmatrac
@ Sub, 17.12.2016. 07:38
Dragi direktore Nonkovicu ovo od tebe nismo ocekivali da ces se bas spustiti na ovako nizak nivo.Poseci stabla bagrema i odneti svojim stranackim kolegama.Zalim ali u svakoj vlasti ima bisera  tako i u ovoj.Docepati se vlasti i pokazati pravo lice,a ovo je jedan od  primera kako se ponasaju otac i sin, tata poljocuvar a sin nadzorni organ JKP Prostor.Sva stabla koja su posekli a u pitanju je stotine komada su zavrsili upravo u rukama vlastodrzaca dok grane i lisce ceka da se udeli vec napacenoj sirotinji. Ovo je strasnoSmiley.
Gary Cooper
@ Sub, 17.12.2016. 09:04
Nemoj da blatiš poštenjačinu Noneta.
lepi džoni
@ Sub, 17.12.2016. 09:13
Kao što što sam već jednom rekao to sto vi zovete PROJEKAT to se nekad zvalo TEKUĆE ODRZAVANJE! Sramota cime se vi dicite! Treba uzeti grablje, trimer i lopatu i evo ti PROJEKTA! 
Lepi
@ Sub, 17.12.2016. 09:19