Predstavljanje eko-horor stripa „So”

Promocija stripa „Salt” zakazana je za petak, 16. decembra sa početkom u 18 sati, u sali Dečjeg odeljenja biblioteke Karlo Bijelicki.

Foto 29670 Izdanje će predstaviti sam autor stripa Predrag Peka Ivanović. Strip „Salt” urađen je po scenariju Daniela Bojda, scenariste i filmskog reditelja iz Amerike. Premijera stripa organizovana je pre nešto više od mesec dana u Sjedinjenim američkim državama, pa će gostovanje u Somboru biti njegovo prvo predstavljanje na tlu Srbije i evropskog kontinenta. Strip „Salt” je poslednji roman Carbon edicije Daniela Bojda, a ujedno i prvi strip u kome je sarađivao sa Predragom Ivanovićem. Salt (So) zaokružuje priču započetu stripom Ugljenik, odnosno kataklizmičnim događajem, paljenja mora večnog uglja... „Eko - horor” priča ima 140 stranica u punom koloru. Strip crtač i scenarista, Peka, je svojevremeno za novosadski Dnevnik radio na izdanjima Lunov Magnus strip i Zlatne serije, kao i za Dečije novine iz Gornjeg Milanovca na stripu Nindža.
- Ovom promocijom Klub ljubitelja stripova Sombor i Centar PEB završavaju ovogodišnje aktivnosti vezano za predstavljanje novih izdanja i strip autora - piše u dopisu domaćina.
@ Čet, 15.12.2016. 05:13
carbon - karbon centar peb daniel boyd dečije novine dnevnik klub ljubitelja stripova sombor kultura lunov magnus strip nindža predrag peka ivanović salt sombor strip zlatna serija
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Kurir
savamajstor
@ Pon, 19.12.2016. 00:45
savamajstor