Gradu pola miliona za traktor, Hajtlu milion za E-zajednicu

Država donela Odluku da pomogne gradove pogođene migrantskom krizom – navodi se u saopštenju Gradske uprave. Gotovo istovremeno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo je UG Zajednici 950.000 dinara.

Foto 29646 Foto 29651 Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputio je finansijsku pomoć gradovima i opštinama pogođeni migrantskom krizom. Sredstva su bespovratna i strogo namenska, a naš grad je dobio iznos od 575.640 dinara za potrebe nabavke traktora kosilice. Ugovor o dodeli finansijske pomoći potpisali su Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Grada Sombora i Ivan Bošnjak, državni sekretar u nadležnom ministarstvu. Prema rečima državnog sekretara Ivana Bošnjaka, Ministarstvo je prepoznalo dobru reakciju lokalnih samouprava i njihovo postupanje tokom trajanja migrantske krize, te želi da pomogne lokalnim samoupravama da održe odgovarajući nivo pruženih usluga, kako bi posledice krize što manje osetilo lokalno stanovništvo. Osim Sombora, pomoć su dobile i lokalne samouprave Šid, Bosilegrad, Preševo, Tutin, Subotica, Sjenica i Bela Palanka.
Među osam izabranih projekata na konkursu u oblasti razvoja informacionog društva našlo se i Udruženje građana Zajednica, koju vodi „čuveni” Zoran Hajtl. Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici ministarstva za projekat „E-zajednica”, šta god to bilo, biće opredeljeno „skromnih” 950.000 dinara. Hajtl je poznat kao dugogodišnji uzurpator gradske kablovske frekvencije i jedan od stalnih dobitnika na raznoraznim gradskim konkursima. Takođe, koristeći rupe u srpskim zakonima, iskoristio je mogućnost da zloupotrebi ime SOinfo portala registrujući istoimenu agenciju, dovodeći tako građane u zabludu sa ciljem pribavljanja lične koristi. Kad već pokušava da bude konkurent SOinfo.org sajtu bilo bi pošteno da to čini pod svojim imenom! Inače, po fotografiji objavljenoj na sajtu Ministarstva reklo bi se da je u ime UG Zajednice ugovor potpisao niko drugi no Ernest Veselovski.
@ Uto, 13.12.2016. 08:45
antonio ratković bespovratna sredstva društvo državni sekretar ivan bošnjak e-zajednica informaciono društvo migrantska kriza ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (mduls) ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija republika srbija sombor traktor kosilica ug zajednica zamenik gradonačelnice zoran hajtl
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Ova sredstva koja je grad dobio za nabavku traktora kosilice će doprineti efikasnijem radu komunalnih delatnosti koje su i bile najviše angažovane oko rešavanja situacije u pogledu migranata.

Kras
@ Uto, 13.12.2016. 09:32

Sombor je preuzeo sve mere da migranti dobiju sve što im je potrebno, ali i da se građani osecaju bezbedno.

Jakho
@ Uto, 13.12.2016. 09:37
Jakho samo ona društva koja počivanju na poštovanju različitosti imaju šansu da se razvijaju i svojim građanima obezbede uslove za pristojan život !


MariMari
@ Uto, 13.12.2016. 09:40
MariMari
MariMari svi ljudi su rođeni s jednakim dostojanstvima i pravima !


Famous
@ Uto, 13.12.2016. 09:46

Ministarstvo je prepoznalo dobre reakcije lokalne samouprave i postupanje prema migrantima tokom trajanja ove krize.

Famous
@ Uto, 13.12.2016. 09:47

Sombor je pokazao jedan domaćinski odnos prema migrantima.Te ljude je neka muka i nesreća naterala da pešače kroz našu zemlju.

Sapiens
@ Uto, 13.12.2016. 09:56
Sapiens
Orgni vlasti su maksimalno proffesionalno, efikasno, pbazrivo i korektno pristupili rešavanju problema migranata.
Niko-Neko
@ Uto, 13.12.2016. 10:12
Niko-Neko
Alooo botovi, ajde bar procitajte malo dalje od naslova!
Zeki
@ Uto, 13.12.2016. 12:32
Mislim da bi na ovom forumu komotno mogli da se isključe komentari pošto apsolutno gube svaki smisao na svakoj hebenoj temi koju okupiraju Volonter Milić i njegova ekipa botova (ili ekipa njegovih naloga... kako god). Mislim, valjda je normalno da većinu radnog vremena jedan "gradski većnik" providi tako, budući da je to i maksimalni angažman i kompetencija na koju može da se računa.

Ajmo Savomajstore, Trile i ostali admini, isključite opcije komentarisanja, forum vam je obesmišljen.
shockiran
@ Uto, 13.12.2016. 15:15
traktor kosilica kosi, ok, pokošeno se prodaje? zarađeni novac se raspoređuje po potrebi migrantima?  gde je poenta, ko koga ZJ-a?
eči
@ Uto, 13.12.2016. 16:01
shockiran ,to im je i cilj ba obesmisle svaku temu svojim debilnim komentarima. Jednostavno ignorises i ne  citas ta lupetanja.
JerryD
@ Uto, 13.12.2016. 21:07
JerryD
Dobili smo kosilicu - kako bi posledice krize (migrantske) što manje osetilo lokalno stanovništvo. Jel ovo neki rebus? Igra asocijacije - možda?
kooobac
@ Uto, 13.12.2016. 22:55
kooobac
JerryD dobru temu samo zao um može da obesmisli ! Ovo drugo se slažem Smiley
Skockan
@ Sre, 14.12.2016. 00:02
Skockan
a šta je to u ovoj temi po vama dobro:
"Traktor" - mada je to daleko od traktora i ta mašina ima svoj prikladniji naziv, ili
ovaj "uzurpator" gradske kablovske mreže koji se pominje, a kako možemo primetiti, na uzurpatora nema niti jedna reč, iako bi to trebalo da bude primarnija tema od ovog vašeg "traktora" !
Kobra
@ Sre, 14.12.2016. 08:57
Sombor je grad koji moze da se ponosi svojom tradicijom koja eto traje vec 70 godina! Somborska opstina se sa sigurnoscu moze nazvati sigurnom kucom za sve migrante ovog sveta (uskoro ce oni postati starosedeoci a mi cemo da polako put pod noge  i trbuhom za kruhom ....) 
levicasombor
@ Sre, 14.12.2016. 09:42
levicasombor
- Po nedavno završenom Konkursu za podršku IT zajednicama, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija donelo je odluku da sufinansira projekat Udruženja građana Zajednica pod nazivom E-zajednica. Projekat E-Zajednica osmišljen je u skladu sa Strategijom razvoja informacionih tehnologija i namenjen je osposobljavanju dela stanovništva grada Sombora da unapredi svoja informatička znanja sa osnovnog na viši nivo i uhvati korak sa informaciono-komunikacionim tehnologijama koje su postale deo svakodnevnice. Nezaposlena lica će stečenim znanjima biti konkurentnija na tržištu rada, zanatlije i mali preduzetnici veštinama trgovine i reklame na internetu povećaće prodaju, a poslodavci ce na raspolaganju dobiti novi, kvalitetniji i odgovarajući izbor kadrova. UG Zajednica će implementacijom projekta opremiti moderan edukativni IT prostor i uspostaviti centar za okupljanje, edukaciju, dokvalifikaciju i razmenu znanja i potreba na tržištu informaciono – komunikacionih tehnologija - saopštili su organizatori. 
savamajstor
@ Pon, 19.12.2016. 03:05
savamajstor