Neizvestan nastavak saradnje sa Nemcima

Iako se prethodnih dana u pojedinim medijima moglo pročitati da je nemačka kompanija B. Stump Baier zaposlila 80 radnika, situacija u Boreliju i dalje prilično dramatična. U pitanju su poslovi započeti još pre bankrota preduzeća i neizvesno je da li će i na koji način nastaviti saradnja sa Nemcima po završetku poslovnog aranžmana.

Foto 25712- Posle dve nedelje pauze deo, od 80 radnika je nastavio sa započetim poslovima. Trenutno se rade krojenje i šivenje za borbenu čizmu i čizmu „safari”. Ti poslovi su započeti još za vreme stečaja i moraju se završiti. Šta će biti posle toga, niko ne zna - preneo nam je dobro obavešteni izbor u fabrici, koji navodi da na sastanku u ministarstvu, kome su prisustvovali stečajni upravnik, predstavnik nemačke firme i gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović, nije postignut dogovor. Kako navodi, sastanak je završen bez konkretnog dogovora, jer stečajni upravnik nije želeo da prihvati predlog o prodaji proizvodnog pogona ili mašina. Gradonačelnica se na sastanku zalagala za nastavak saradnje sa firmom iz Nemačke te ponudila rešenje po kome bi preduzeću B. Stump Baier, ukoliko već ne može da kupi sadašnji pogon, bile prodate mašine, dok bi grad obezbedio prostor u kome bi se na duži period mogao ustanoviti proizvodni proces, sa više od 120 zaposlenih. Nažalost, sa tom idejom se nije složio stečajni upravnik koji je nastavio da insistira na izdavanju fabrike u zakup, što se ne podudara sa poslovnim planovima nemačkog preduzeća. Po saznanjima SOinfo.org portala stečajni upravnik Pavel Severinji će na narednom sastanku od Odbora poverilaca zatražiti saglasnost da se prodavnice i fabrički pogon izdaju u zakup.
Radnici Boreli se nadaju da će Odbor poverilaca doneti odluku o nastavku proizvodnje i da će se tako sačuvati barem postojeća radna mesta. Ukoliko se to dogodi, očekuju i da će nemački partner obezbediti nesmetano snabdevanje repromaterijala za sva tri proizvodna dela. - Nelogično i potpuno besmisleno bi bilo da se u svojoj odluci Odbor poverilaca odrekne jedinog prihoda koji trenutno ima - ukazuje naš sagovornik.
@ Čet, 17.11.2016. 04:17
b.stump baier bankrot boreli dušanka golubović odbor poverilaca pavel severinji privreda radnici sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Svaka čast gradonačelnici na zalaganju za opstanak fabrike i nastavak proizvodnje! Odgovorno vođenje grada je jedan od njenih glavnih atributa.
Mali Milojica
@ Čet, 17.11.2016. 16:21
Mali Milojica
Steta sto Milic nije isao sa Gradonacelnicom.Takav ekspert,mlada nada Sombora,covek za sve.Steta....
Valter
@ Čet, 17.11.2016. 17:13
Valter