Zelena inicijativa United grupe

Društveno odgovorna kampanja kompanije SBB, United Group fondacije i Total TV pod nazivom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!” sa ciljem odgovornog ponašanja prema životnoj sredini stigla je i do Sombora.

Foto 29283Foto 29284 Mobilni eko tim SBB-a očistio je park pored železničke stanice i lokacije oko obilaznice. Čišćenju Sombora prisustvovali su Srđan Andrić, iz kompanije SBB, kao i Jovan Keča, član gradskog veća grada Sombora. - Prošle godine smo u okviru akcije čišćenja u celoj Srbiji očistili više od 100 lokacija u 15 gradova. Ubrzo nakon toga se pokazalo da sve što je očišćeno vrlo brzo bude ponovo zaprljano đubretom. Zato smo ove godine pokrenuli jedinstvenu inicijativu „Ne prljaj. Nemaš izgovor!” kojom ukazujemo građanima na neophodnost promene svesti prema okolini u kojoj žive. U ovoj zajedničkoj akciji SBB-a, United Group Fondacije i Total TV-a, Sombor je jedan od 20 gradova koji ćemo očistiti i time sopstvenim primerom pokazati da je za čistije okruženje dovoljno malo dobre volje - rekao je direktor somborskog ogranka SBB-a, Srđan Andrić, koji se zahvalio predstavnicima grada Sombora na podršci. - Želeo bih da vas pozdravim u ima grada Sombora i da se zahvalim SBB-u, Total TV-u i United Group fondaciji na ovoj prelepoj i humanoj akciji. Budući da kampanja „Ne prljaj Nemaš izgovor!” ima za cilj podizanje ekološke svesti, drago nam je što je grad Sombor podržan sa njihove strane, jer kao što znate, Sombor je grad zelenila i takav treba i da ostane - istakao jeJovan Keča, član gradskog veća grada Sombora.
- U toku kampanje, u više od 20 gradova Srbije, mobilni eko tim SBB-a, očistio je lokacije na kojima se ljudi najčešće okupljaju - pešačke zone, parkove, platoe i površine ispred zgrada. Značaj same kampanje prepoznale su i ličnosti iz javnog života, koje su podržale ovu inicijativu i snimile motivacione poruke, koje pozivaju na promenu svesti svih nas. Prvi se pridružio Nikola Đuričko, a zatim i Ana Stanić, Dejan Cukić, Dejan Lutkić, Dragan Mićanović, Jelena Blečić, Miloš Maksimović, Maja Nikolić, Dr Feelgood, Bilja Krstić, Jugoslav Ćosić, Dragoljub Đuričić, Minja Miletić, Bojana Stefanović, Branko Cvejić, Tijana Dapčević, Andrija Prlainović - saopštili su iz United Group fondacije.
@ Sre, 02.11.2016. 10:20
društvo gradski većnik za poljoprivredu jovan keča ne prljaj. nemaš izgovor! sbb sombor srđan andrić total tv united group fondacija
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Ovo je super akcija SBB-! Lepo je sto su se i javne licnosti ukljucile u ovu inicijativu!
katarina74
@ Sre, 02.11.2016. 23:50
katarina74
Sombor jeste grad zelenila ali to moramo stalno negovati i prenositi sa generacije na generaciju i tako sačuvati tu laskavu titulu zelenog grada.Uređenjem grada i dizanjem ekološke svesti omladine Sombor će sigurno sačuvati ovaj status i još ga unaprediti.
teo402
@ Sre, 02.11.2016. 23:54
teo402
Sve pohvale svim učesnicima akcije koji doprinose našem gradu kako bi bio što lepši i čistiji.
Zeusgrom
@ Čet, 03.11.2016. 00:02
Zeusgrom
Čišćenju Sombora prisustvovali su Srđan Andrić, iz kompanije SBB, kao i Jovan Keča, član gradskog veća grada Sombora. 
sve se bojim da je Keča u onoj jaknici čistio železnički park...
ne trabunjajte bez veze, muka je više od vaših akcijaša koji po pravilu završe svoj "radni dan" u SLONU ili kod ANDRICA... 

Kobra
@ Čet, 03.11.2016. 08:08

Podržavam ovakve akcije o promeni svesti o okolini u kojoj živimo i formiranje ekološke kulture savremenog čoveka za lepšu, bolju i čistiju sredinu u kojoj živimo ! 

Piano
@ Čet, 03.11.2016. 10:14