PU Sombor: Zimske gume obavezne od danas

Saopštenje Policijske uprava Sombor.

Foto 6442- Ministarstvo unutrašnjih poslova u Somboru podseća vozače da u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Prema članu 113. Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju koji reguliše i upotrebu zimske opreme, zimski pneumatici obavezni su na sva četiri točka, pri čemu dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od 4 mm. Lanci za sneg (na najmanje dva pogonska točka) obavezni su za vožnju van naselja, ali i na deonicama gde je saobraćajnim znakom ili dopunskom tablom propisana njihova obavezna upotreba. U naselju vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima predviđene su novčane kazne u iznosu od 3.000 dinara zbog neposedovanja i 5.000 dinara zbog nekorišćenja zimske opreme na propisan način. Apelujemo na vozače da poštuju važeće propise i omoguće bezbednije odvijanje saobraćaja u zimskim uslovima - piše u saopštenju Policijske uprave Sombor.
@ Uto, 01.11.2016. 14:31
društvo lanci za sneg ministarstvo unutrašnjih poslova policijska uprava sombor sombor zakon o bezbednosti saobraćaja zimska oprema zimski pneumatici
Prethodna vest Sledeća vest