Vikend u znaku američkog fudbala

Drugo po redu prvenstvo Balkana u američkom fudbalu Balkan Bowl održaće se od 28. do 30. oktobra u Somboru na Gradskom stadionu Radnički - piše u pozivu organizatora.

Foto 27532Pored reprezentacije Srbije, na takmičenju će učestvovati i izabrane selekcije Slovenije, Hrvatske i all star tim Saveza američkog fudbala Vojvodine. Očekuje se da šampionat okupi preko 160 takmičara i takmičarki iz regiona, koji će se tokom dva dana nadmetati u četiri kategorije američkog fudbala. Šef i koordinator tima za organizaciju Balkan Bowl-a 2016 Vukašin Simonović, uz podsećanje na sličan događaj koji se odigrao pre dve godine, istakao je da su regionalno povezivanje, edukacija takmičenje glavni ciljevi organizacije jednog ovakvog regionalnog takmičenja. – Cilj Balkan Bowl-a je regionalno povezivanje sa savezima, klubovima i igračima, razmena stečenih znanja i iskustava, kako na terenu tako i van njega. Ove godine upriličićemo i predavanja o povredama i prevenciji povreda u američkom fudbalu, kao i upoznavanje sa antidoping pravilima i kontrolom, tako da ćemo značajnu pažnju posvetiti i edukaciji. I na kraju, kao sastavni i neizostavni deo, imamo i takmičenja koja obogaćujemo za po jednu kategoriju svakim novim Balkan Bowlom – pojasnio je Vukašin Simonović, inače predsednik KAF Wild Dogs iz Novog Sada. Logističku podršku u organizaciji događaja bezrezervno su pružile institucije Grada Sombora koji će od naredne sezone imati prvoligaša u domaćoj ligi. Sombor je izabran jer ima odlične uslove i infrastrukturu, počevši od doma učenika u kom će biti smešteni takmičari, pa sve do Gradskog stadiona koji ispunjava sve uslove za održavanje ovakve manifestacije. Predrag Mandić, član organizacionog tima ispred Sportskog saveza Grada Sombora i KAF Celtis, ne krije zadovoljstvo time što će njegov grad biti domaćin ovog značajnog događaja. – Ovim smo dobili potvrdu dobrog rada u prethodne dve godine. Imamo priliku i da edukujemo građane o američkom fudbalu i time ublažimo predrasude koje postoje. Imamo nameru takođe i da informišemo mlade ljude o ovom sportu, čime želimo da privučemo i neke nove klince oko kojih ćemo graditi budućnost tima, kao i da se za početak stabilizujemo kao prvoligaši i podignemo sve na viši nivo u svim uzrasnim kategorijama – rekao je Mandić, dodajući da pripreme oko organizacije teku po planu. Klub američkog fudbala Sombor Celtis će ovom manifestacijom proslaviti i desetogodišnjicu kluba, a ona je ove godine posvećena mlađim kategorijama Celtisa koji igraju fleg fudbal (bezkontaktnu verziju američkog fudbala) i koji će odigrati revijalan meč protiv Reprezentacije Slovenije.
Program (subota od 10 do 13:45): Fleg turniri - U15, žene, seniori, 16 - 18 sati: predavanje povrede i prevencija u američkom fudbalu, antidoping. Nedelja - 14 sati: Utakmica U19 Srbije - Slovenija, u poluvremenu revijalni meč, U15 fleg fudbal KAF Sombor Celtis – Slovenija.
@ Čet, 27.10.2016. 07:38
američki fudbal balkan bowl fleg turnir kaf celtis kaf wild dogs novi sad povrede i prevencija u američkom fudbalu predrag mandić selekcija hrvatske selekcija slovenije sombor sport vukašin simonović
Prethodna vest Sledeća vest