Oktobarska nagrada dodeljena dr Branislavu Daniloviću

Gradsko veće je prihvatilo predlog Komisije za sprovođenje postupka za utvrđivanje predloga za dodelu povelje i nagrade, te donelo odluku da se Oktobarska nagrada za 2016. godinu dodeli prim. dr Branislavu Daniloviću, kao nagrada za trajno životno delo.

Foto 29169 Na Javni poziv za dodelu Oktobarske nagrade prispelo je četiri predloga. Dva su odbačena, jer nisu bili u skladu sa propozicijama. Komisija za dodelu oktobarske nagrade odlučila je da se Oktobarska nagrada grada Sombora dodeli prim. dr Branislavu Daniloviću, rođenom u Gnjilanu, gde je završio i gimnaziju, a diplomirao je na Medicinskom fakultet u Beogradu. Titulu primarijusa je dobio 1991. godine. Radni vek je proveo u ambulantama u preduzećima Bane Sekulić, Vesna, Trepča, Rade Končar. Godinama je bio i predavač na Radničkom univerzitetu „Blagoje Parović”, gde je edukovao radnike o zaštiti na radu. Diploma i novčana nagrada u iznosu od 120 hiljada dinara, dr Daniloviću biće dodeljeni na Svečanoj akademiji u Skupštini grada, 21. oktobra.
Pored Oktobarske nagrade, Gradsko veće je na 26. sednici odlučilo da se potpiše ugovor sa Veterinarskom stanicom Sombor o vršenju sistematske deratizacije na teritoriji grada Sombora. Gradsko veće je imenovalo i radnu grupu za izradu informacije o statusu pružnih pravaca koji prolaze kroz teritoriju Grada Sombora i posebno lokalne pruge Vrbas - Sombor. Radna grupa će raditi u sastavu: Miroslav Kovačić i Sava Dojić, članovi Gradskog veća, Viktor Despotović, pomoćnik načelnika Odeljenja za komunalne poslove, Vasa Krstevski, v.d. direktora JKP „Energana” i Miodrag Petrović, načelnik Odeljenja za komunalne poslove. Njihov zadatak je „prikupljanje informacija i relevantnih činjenica u vezi statusa lokalnih i manipulativnih pruga na teritoriji Grada Sombora i pruge u okviru Industrijske zone Sombor”.
@ Čet, 20.10.2016. 01:56
društvo gradsko veće komisija miodrag petrović miroslav kovačić oktobarska nagrada politika prim. dr branislav danilović radna grupa saobraćaj sava dojić sombor vasa krstevski viktor despotović železnica
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

čestitam dr Daniloviću. U obrazloženju je verujem slučajno izostavljeno da se on bavi i publicističkim radom
vajat erp
@ Čet, 20.10.2016. 06:31
Čestitke dr Daniloviću naravno. Kao što vidimo, nakon inicijativnog sastanka prelazi se na konkretno delovanje, odnosno imenovanje radne grupe za realizaciju neophodne sanacije pružnih linija u Okrugu. Ako se sagleda sve obuhvatna slika ovo je stvar koja će imati značajan povoljan uticaj na povećanje razmene robe i ljudi, a što dalje lokaciju Okruga čini atraktivnijom za potencijalne investitore. Davno sam prestao da koristim železnički prezov jer je bio jezivo spor, tako da me ovo lično raduje.
Sef
@ Čet, 20.10.2016. 07:57
Sef
Iskrene cestitke dr Danilovicu.Vrlo pohvalno sto gradsko veće stavlja akcenat i na zeleznicki saobracaj, koji vec duzi vremenski period nije bio tema ranijih gradskih vlasti.
Eduard
@ Čet, 20.10.2016. 23:11
Vrlo pohvalno sto gradsko veće stavlja akcenat i na zeleznicki saobracaj, 
dođi nam za koji mesec pa nas izvesti kako ide sa tim saobraćajem... ako bude zavisilo od gradske vlasti, očekujte licitaciju pružnih pragova, već na proleće !!!
Pročitaj samo satav ekipe, još im fali samo Milić, bivši volonter sa najvećim primanjima u državi... ajd, Petrović kako tako u nešto se razume, ostatak trube... 
Kobra
@ Čet, 20.10.2016. 23:57
Iskrene cestitke dr Danilovicu.Vrlo pohvalno sto gradsko veće stavlja akcenat i na zeleznicki saobracaj, koji vec duzi vremenski period nije bio tema ranijih gradskih vlasti.
Nije mogao da bude tema gradskih vlasti kada je bio u ingerencijama države i ovo bi sve prošlo neprimećeno da nismo digli glas u skupštini grada. SNS i koalicioni partneri nemaju u svojim redovima ljude koji mogu ovo da izguraju, a mnogo je važna stvar za budućnost Sombora. Trebaju vam ljudi van politike, oni koji znaju svoj posao.
OVO JE MNOGO VAŽNO !!!
Polupismen
@ Pet, 21.10.2016. 09:42