Peticija za pomoć porodicama sa troje i više dece

Udruženje „Majka sa troje dece” iz Pančeva pokrenulo je akciju „Peticija za demografsku naknadu roditeljima sa troje dece”, koju širom Srbije potpisuju građani sa ciljem da država majkama, nakon rođenja trećeg deteta, obezbedi mesečna primanja.

Foto 29125Mnoge porodice sa troje ili više dece izuzetno teško žive, često se dešava da žene nemaju posao i svi se izdržavaju od jedne zarade.
- U želji da Udruženju „Majka sa troje dece” pomognemo, pozivamo naše sugrađane da u što većem broju podrže ovu akciju. Svako punoletno lice koje podržava ovu ideju može da potpiše peticiju, a pored potpisa, potrebno je upisati broj lične karte, kao i JMBG - rekla je Jasmina Jerković iz Kljajićeva koja ovih dana sakuplja potpise.
Formular peticije može da se pronađe na Fejsbuk stranici udruženja i svako ko želi može da ga odštampa i prikuplja potpise, te na taj način pomogne porodicama sa troje dece.
Potrebno je 30.000 potpisa, overenih u sudu. Cela akcija počela je tako što su se majke okupile oko Fejsbuk stranice „Majke sa troje dece”, a u martu ove godine registrovano je i udruženje građana sa sedištem u Pančevu.
@ Pet, 14.10.2016. 01:44
deca demografska naknada društvo pančevo peticija sombor troje dece ug "majka sa troje dece"
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Da li je ijedna Somborska organizacija možda preuzela formular?  

Možda SEC, ili gospođa Tamara Savović sa "svojom" Toyotom očas da prikupi potpise... a ne ne, ovo je besplatna akcija !!!
Ili možda naši odbornici, bez obzira što su ukinuli porodiljama pravo na novčanu naknadu, evo im prilike da isprave svoj greh... 

PS: nema vajde drage majke-heroji sa troje i više dece, u pogrešnoj zemlji apelujete na razum... ako i kojim slučajem prikupite dovoljno potpisa, nema šanse da to prođe kraj "naših" narodnih predstavnika... za Vas i vašu dečicu se namenjeni pogoni iz Bangladeša i "robovanje" za 200 E, mada kako nam rekoše naši predstavnici, u kući gde rade 2-3 člana X 200E je već ozbiljnija suma.
Zamislimo na trenutak porodicu sa troje odrasle dece, a pritom imaju sreće da se zaposle u firmi gde im već rade roditelji, pa njih 5-toro X 200 E, evo njih skoro koliko i jedan načelnik u gradskoj upravi... 
Kobra
@ Pet, 14.10.2016. 10:49