Bolji odnos prema starima

Tokom oktobra biće organizovana niz priredbi u okviru manifestacije Sunčana jesen života.

Foto 29021 Foto 29022 Programi u okviru obeležavanje meseca posvećenog sugrađanima u trećem životnom dobu uglavnom će biti realizovani u Gerontološkom centru, ustanovi koja zbrinjava upravo stara lica. Manifestacija sunčana jesen života zvanično je otvorena u ponedeljak, prodajnom izložbom radova korisnika Gerontološkog centra. Tokom oktobra biće organizovan niz različitih programa, likovna kolonija, šahovski turnir, poetsko igralište, koncerti - najavili su domaćini.
Prodajnu izložbu radova otvorio je Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić. - U svetu je prisutan trend starenja i zbog toga država mora da pokaže na koji način će se odnositi prema starima. Biće to drugačiji odnos kako prema starima, tako i ustanovama socijalne zaštite – kazao je Vuletić. Po ustanovama vidimo kakav je odnos prema starosti, ne samo prvih ljudi ustanove i zaposlenih, već i Grada, Pokrajine i države. Naredna godina biti proglašena godinom socijalne zaštite i međugeneracijske saradnje - rekao je sekretar Vuletić.
Novoimenovani direktor Gerontološkog centra Zoran Drča je prilikom otvaranja izložbe istakao je su prioriteti bolja usluga i sigurnost korisnika. Podsetio je da Gerontološki centar u Somboru radi punu 61. godinu, od 1955. godine. Danas se o približno 400 korisnika brine 120 zaposlenih. U prilogu vesti preuzmite program manifestacije „Sunčana jesen života”.
@ Sre, 05.10.2016. 01:13
antonio ratković dom penzionera dom za negu i stara lica gerontološki centar sombor izložba radova kultura manifestacija ”sunčana jesen života“ pokrajinski sekretar predrag vuletić snežana ulemek sombor zoran drča
Prethodna vest Sledeća vest