Titula za Jovanu i Mariju

Sestre Delić su prvakinje Srbije u dvojcu na hiljadu metara. Bronzano odličje na državnom prvenstvu osvojio je senior Zoltan Ham u kajakaškom sprintu.

Foto 28474Talentovane kajakšice Dunava su bile vrlo sigurne u svojoj konkurenciji. Trku sa završile sa sekundom prednosti u odnosu na tandem novosadske Vojvodine, koji su činile sestre Laslo. Bezdanke su imale čak šest sekundi bolje vreme od trećeplasiranih rivalki. Dvojac Jovana i Marija Delić zauzeo je peto mesto u trci na 500 metara. Izvanredan nastup u Bačkoj Palanci imao je juniorski reprezentativac Srbije, Zoltan Ham u jednosedu na 200 metara. Trku je izveslao za 36:55 i zauzeo treće mesto. Ispred njega su bili samo seniorski reprezetativci Srbije, učesnici Olimpijskih igara u Riju, Marko Novaković (35:31) i Nebojša Grujić (35:81).
Debitantski nastup na Prvenstvu Srbije u konkurenciji kadeta upisao je taletovani Aleksandar Perović. Najmlađi na stazi bio je poslednjeplasirani u disciplini K-1 na hiljadu metara. Kajakški klub Dunav je zauzeo 18. mesto u ekipnoj konkurenciji Prvenstva Srbije. Najuspešniji su bili takmičari domaćeg Tarketa, ispred šabačke Zorke i Vala iz Sremske Mitrovice.
@ Pet, 02.09.2016. 02:09
aleksandar perović bačka palanka bezdan jovana delić k-1 200 metara kajak kk dunav kk tarket kk val sremska mitrovica kk vojvodina novi sad kk zorka šabac marija delić marko novaković nebojša grujić prvakinje države prvenstvo srbije sela sombor sport zoltan ham
Prethodna vest Sledeća vest