Priprema oglasa za prodaju FAS

Zakupac Fabrike akumulatora Sombor ne poštuje odredbe ugovora i odbija da postupi po odlukama stečajnog upravnika. Kako saznajemo vrlo brzo biće objavljen poziv za prodaju somborskog proizvodnog giganta. Interesovanje za FAS pokazuje nekoliko ozbiljnih kupaca iz inostranstva.

Foto 11117Posle odrađene procene kapitala kao pravnog lica stečajni upravnik Predrag Ljubović je zatražio saglasnost Odbora poverilaca da započne proces prodaje Fabrike akumulatora Sombor javnim nadmetanjem. Na sastanku Odbora, 28. jula, doneta je odluka da se prihvati i da saglasnost na predlog stečajnog upravnika. Kako saznajemo, u najkraćem roku biće započeta izrada dokumentacije, a nakon toga raspisan i objavljen oglas za javno nadmetanje. Očekuje se da će ti postupci biti realizovan već tokom ovog meseca. Prodaja Fabrike akumulatora Sombor, po saznanjima SOinfo.org portala, biće organizovano najkasnije do kraja septembra. Među potencijalnim učesnicima javnog nadmetanja su renomirani proizvođači baterija i akumulatora.
Stečaj u Fabrici akumulatora Sombor otvoren je 4. maja 2015. godine. Tokom ovog perioda promenjeno je tri stečajna upravnika i dva zakupca fabrike. Trenutni zakupac je preduzeće Dem Helas. Ova firma je sa prethodnom stečajnom upravnicom Zlatom Rakić, 4. maja 2016. godine, potpisala ugovor o zakupu na četiri meseca, koji je stečajni upravnik Ljubović raskinuo 28. juna. Zakupac nije ispoštovao ni najmanji deo ugovorenih obaveza. Dem Helas je dobio rok od 30 dana da napusti Fabriku akumulatora Sombor. To se do danas nije dogodilo, pa će se, po svemu sudeći, ovim problemom baviti nadležni organi, stečajni sudija i policija.
@ Uto, 02.08.2016. 04:01
dem helas fabrika akumulatora sombor javno nadmetanje odbor poverilaca predrag ljubović privreda prodaja sombor zlata rakić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Sistematski uništen od strane jednog idiota! Samo da Bogi ode! Ali neće to tako lako! Godinama ima pravih i ozbiljnih kupaca iz inostranstva, ali đavo i napučeni robot napredne tehnologije su sklopili dogovor! Žrtvovanje "samo" 500-ak radnika, njihove egzistencije i zdravlja, nije to ništa! Jooj, setih se "direktora", štrajkačkog Jude, karijeriste osnovnoškolca - puče ljubav, ode i ne plati mu! A pošteno je zaradio svaki dinar! Trebalo je živeti u nečijem analnom otvoru! Ljudi, pa nije to mala stvar!
StoleSanja
@ Sre, 03.08.2016. 11:27