Neispravna voda u Kolutu

Voda iz centralnog seoskog vodovoda u Kolutu zabranjena je za upotrebu jer je analizom utvrđeno prisustvo bakterija fekalnog porekla.

Foto 176Zbog zdravstvene neispravnosti, sanitarni inspektor Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, izdao je rešenje kojim se zabranjuje korišćenje vode za piće, sanitarno - higijenske potrebe i kupanje iz vodnog objekta – distributivna mreža centralnog vodovoda u Kolutu, čijim radom upravlja mesna zajednica. Somborski Zavod za javno zdravlje je nakon izvršenih labaratorijskih analiza utvrdio da je na dve tačke voda zdravstveno neispravna zbog prisustva bakterija E. coli i Kl. pneumoniae fekalnog porekla. Zabrana je stupila na snagu odmah i trajaće do pribavljanja nalaza ovlašćene zdravstvene ustanove da je voda zdravstveno ispravna. U prilogu vesti preuzmite Rešenje.
@ Pon, 25.07.2016. 01:35
bakterija e.coli bakterija fekalnog porekla društvo kl.pneumoniae kolut neispravna voda za piće pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju sanitarni inspektor sela sombor zavod za javno zdravlje sombor
Prethodna vest Sledeća vest