Najavljeno novo nevreme

Gradska uprava upozorila građane da noćas stižu nove nepogode.

Foto 28397Upozoravaju se građani da se tokom noći petak na subotu (15. - 16. jul) na području severnog dela Vojvodine, očekuju obilne padavine, uz mogućnost kratkotrajnog nevremena sa gradom i olujnim vetrom. Gradski štab za vanredne situacije upozorava građane da vozila ne ostavljaju ispod drveća, te da vode računa o ličnoj i bezbednosti drugih ljudi. Kako se navodi, Sektor za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, uputio Odseku za vanredne situacije i odbranu, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većini mesta će za 12 časova pasti oko 50, odnosno lokalno od 20 do 30 milimetara kiše.
U dopisu se upozoravaju sve nadležne službe i inspekcije da preventivno obiđu kritične lokacije na vodotokovima drugog reda kao što su propusti i mostovi, radi sprečavanja mogućih zagušenja proticajnih vodotokova i preduzimanja adekvatnih mera na otklanjanju uočenih nedostataka – navodi se u saopštenju Odseka za poslove sa javnošću Gradske uprave.
@ Sub, 16.07.2016. 01:06
društvo gradski štab za vanredne situacije mup srbije obilne padavine olujno nevreme republički hidrometeorološki zavod sektor za vanredne situacije sombor
Prethodna vest Sledeća vest