Miletićka vatrogasna tradicija od 115 godina

Proteklog vikenda Dobrovoljno vatrogasno društvo u Svetozaru Miletiću svečanom skupštinom obeležilo je 115 godina postojanja.

Foto 28059Foto 28058 Svetozar Miletić, čije vatrogasno društvo je svečanom sednicom obeležilo 115 godina neprekidnog postojanja, ne mora da brine o tome ko će da nasledi dobrovoljno vatrogastvo. Društvo sada ima oko stotinu članova, a veoma je brojan i podmladak.
- Veoma sam zadovoljan našim podmlatkom, čini mi se da su mladi shvatili da je lepo biti vatrogasac. Ovaj posao je jako težak, a još je teže doći do sredstava. Nedostaje nam mnogo opreme, ali smo u zadnje dve-tri godine uspeli da nabavimo dosta toga - kazao je predsednik DVD „Svetozar Miletić”, Antal Surnić i naglasio da DVD posebnu zahvalnost duguje Ištvanu Vukoviću, koji održava kamion za intervencije.
- Pre pet-šest godina pridružio nam se veliki broj mladih meštana, podmladili smo sastav društva, pa se sada na takmičenjima pojavljujemo sa osamdesetak članova u više ekipa. Sada u našem društvu imamo i decu, mlade. Sledeće sedmice organizujemo takmičenje vatrogasaca u Svetozaru Miletiću, na kojem ćemo nastupiti sa čak pet ekipa. Što se opreme tiče, imamo jedan kamion - cisternu FAP iz 1975. godine, koji smo pre dve-tri godine sopstvenim snagama potpuno obnovili - ispričao je komandir DVD „Svetozar Miletić” Atila Kočiš.
Vatrogasni savez Srbije dodelio je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Svetozar Miletić” odlikovanje NJ.K.V. Kraljevića Tomislava Karađorđevića 1. stepena, a isti orden 3. stepena dodeljen je komandiru Atili Kočišu, predsedniku DVD Antunu Surniću i sekretarki društva Soki Dujčik. Dodeljene su i značke i plakete Vatrogasnog saveza Vojvodine najmlađim članovima, a pročitana su i unapređenja dobrovoljnih vatrogasaca iz Svetozara Miletića.
@ Sre, 08.06.2016. 01:14
antal surnić atila kočiš dobrovoljno vatrogasno društvo društvo jubilej orden kraljevića tomislava požar sela selo sombor svetozar miletić vatrogasci vatrogasni savez srbije vatrogasni savez vojvodine
Prethodna vest Sledeća vest