Otvoren konkurs - Budi kao Tesla

Kompanija Samsung i Muzej Nikola Tesla organizuju nagradni konkurs za osnovne škole širom Srbije na kome će učesnici predstaviti svoje radove inspirisane životom i dostignućima velikog naučnika.

Foto 27996 Foto 27992 - Povodom 160 godina od rođenja najvećeg srpskog naučnika, kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja organizuju nacionalni konkurs „Budi kao Tesla” za sve osnovne škole na teritoriji Republike Srbije. Ideja konkursa je da svi učesnici kroz svoj takmičarski rad predstave veštine i potencijale iz različitih oblasti. Kompanija Samsung ovaj konkurs sprovodi u cilju podsticanja mladih ka nauci i interaktivnom učenju. Pravo učešća imaju isključivo osnovne škole, a ne pojedinci. Takmičarski rad mora dati odgovor na zadatu temu, koja je inspirisana radom i životom Nikole Tesle, a prema kriterijumu, najviše će se vrednovati kreativnost, inovativnost, originalnost i prikazani timski duh. Forma rada je slobodna, tako da škole imaju izbor da li će svoj rad predstaviti u video ili audio zapisu dužine do 5 minuta, kroz tekstualni rad ili grafički dokument ili u formi fotografije. Radovi se mogu prijaviti na zvaničnom sajtu do 16. juna. Najboljih 10 radova odabraće stručni žiri, a svi posetioci zvaničnog sajta imaće priliku da glasaju za najbolji rad po svom izboru.
- Kompanija Samsung je za pobednika kao nagradu obezbedila Digitalnu učionicu koja obuhvata 30 Samsung tableta, štampač, elektronsku tablu, klima uređaj, Cisko opremu i instalaciju kao i celokupno renoviranje učionice. Promoter ove lepe akcije je naš poznati glumac Dragan Mićanović, koji će ujedno biti i član žirija - navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije.
@ Pon, 06.06.2016. 01:19
"budi kao tesla" dragan mićanović društvo glumac konkurs muzej nikola tesla obrazovanje osnovne škole republika srbija samsung sombor takmičarski radovi zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja
Prethodna vest Sledeća vest