Privredni sud nije upoznat sa pretnjama

Odgovori stečajnog sudije Olivere Panjković Miljenović na pitanja koja je uputio SOinfo.org portal povodom poslednjih dešavanja u slučaju Fabrike akumulatora Sombor.

Foto 8791Foto 11117SOinfo: Da li Vas je stečajna upravnica Zlata Rakić, pre potpisivanja ugovora o zakupu Fabrike akumulatora Sombor sa privrednim društvom Dem Hellas, obavestila o pretanjama koje su upućena njoj i njenoj porodici? Ako jeste, zašto o svemu nije izvestila nadležne organe, Policijsku upravu Sombor i javnog tužioca? 
Privredni sud: Stečajni upravnik Zlata Rakić nije obavestila sudiju Oliveru Panjković Miljenović o tome da ona ili njena porodica dobijaju bilo kakve pretnje
SOinfo: Zašto je omogućena primena nezakonitog ugovora kojim se preduzeću Dem Hellas dozvoljava ulaz u fabrički krug, a potom i pokretanje proizvodnog procesa? Postoje li ugovori o radu i na koji način su radnici u proizvodnji prethodnih dana bili angažovani?
Privredni sud: Stečajni upravnik Zlata Rakić je dana 09.05.2016. godine dostavila obaveštenje da je 04.05.2016. godine izdala u zakup fabriku odnosno objekte i opremu. Obaveštenje je dostavljeno u skladu sa članom 28. Zakona o stečaju po kome stečajni upravnik radnje o izuzetnog značaja za stečajnu masu preduzima uz obaveštenje stečajnog sudije i uz dobijanje saglasnosti odbora poverilaca. U pogledu pitanja zašto je omogućena primena nezakonitog ugovora o zakupu sudija obaveštava da se u stečajnom postupku ne može utvrđivati zakonitost nekog pravnog posla, nego da to utvrđivanje može da bude predmet nekog drugog sudskog postupka. Zaključivanje ugovora o radu je u delokrugu stečajnog upravnika tako da u predmetu ti ugovori nisu priloženi.
SOinfo: Kakva će biti odluke i mere Privrednog suda u Somboru povodom nezakonitih radnji stečajne upravnice Rakić i potpisivanja Ugovora sa Dem Hellas? 4. Da li je o nezakonitim postupcima stečajne upravnice FAS, Zlate Rakić obaveštena Agencija za licenciranje stečajnih upravnika?
Privredni sud: U pogledu pitanja kakve će biti odluke ovog suda povodom nezakonitih radnji stečajnog upravnika, obaveštavam da trenutno nije utvrđeno da postoji bilo kakva nezakonitost od strane stečajnog upravnika. Stečajni poverilac IFC iz SAD je podneo primedbu na rad stečajnog upravnika dana 10.05.2016. godine i primedba je ekspedovana stečajnom upravniku 13.05.2016. godine radi izjašnjenja. Po prijemu izjašnjenja stečajnog upravnika, postupiće se povodom primedbe poverioca u granicama Zakona o stečaju. Sud nije obaveštavao Agenciju za licenciranje o bilo kakvim postupcima stečajnog upravnika, jer još uvek nije utvrđeno da za to ima osnova.
@ Sre, 25.05.2016. 05:25
agencija za licenciranje stečajnih upravnika dem hellas fabrika akumulatora sombor međunarodna finansijska korporacija (ifc) oliverana panjković miljenović privreda privredni sud sombor stečajna upravnica stečajni sudija zlata rakić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Ako žena nije prijavila nadležnim organima, to je njena privatna stvar! A Vama sa soinfa je izgleda baš stalo da skoro 200 radnika ostane bez posla kad ovoliko rovarite protiv Fasa ???? Bivši gazda kao i svako drugo zainteresovano lice ima pravo da se prijavi na oglas o zakupu i nijedan zakon ga u tome ne sprečava!!! Što se tiče Svetske Banke, ona bi davnih dana zatvorila fabriku, jer nju ni najmanje ne dotiče socijalni momenat.
vrednapčela
@ Sre, 25.05.2016. 14:33
@vrednapčela
O cemu pricas ti? Znas li ti, uopste, sta se desava u FAS-u i na koji nacin je dosao Dem Hellas a otisao Viskol? 
Soinfo nema pametnija posla nego da se zalaze da 200 radnika ostane bez posla.. Ajde, bre, molim te.. Zaboravljas koliko plata ti radnici nisu primili i zbog cega su prvobitno izgubili posao. Posto ocigledno lupetas gluposti, evo ja cu ti reci - ZBOG ISTOG TOG BOGICEVICA koji je isti taj FAS uvalio u enormne dugove i ciji je kompletan farmakom otisao u 3 lepe zbog istih tih dugova, dok se preposteni Bogicevic voza u autima od 50 000e, ima privatni avion itd.. 
Ajde malo mucnite tom tintarom jbt...

h8r
@ Sre, 25.05.2016. 17:13
h8r
vrednapčela - smeshni navodi kroz koje se ochitava lichni interes pojedinaca, najzasluzhnijih shto se fabrika danas nalazi u stechaju i njihovih „jednokratnih” sauchesnika koji se dokazuju „na funkciji”. Stidite se!  
savamajstor
@ Sre, 25.05.2016. 17:51
savamajstor