„Siliko” u Somboru

Slovenačka kompanija potvrdila je nameru o otvaranju pogona u Somboru – navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Foto 27896Direktor kompanije „Siliko” Janez Koprivec potvrdio je, u razgovoru sa zamenikom gradonačelnika Sombora, Vladislavom Živanovićem i Savom Dojićem, članom Gradskog veća za oblast privrede i finansija, da je ova slovenačka firma odlučila da otvori pogon u Somboru. Sastanku su prisustvovali i Dušanka Golubović, načelnica Gradske uprave grada Sombora i Zoran Miler, bivši član Gradskog veća grada Sombora.
Ovo je drugi dolazak predstavnika ove kompanije u Sombor, i u međuvremenu su naznačili lokacije koje bi odgovorale njihovim zahtevima za otvaranje pogona. Kako se navodi, reč je o pogonima firmi koje su pred likvidacijom, a ukoliko se brzo ne reši potrebna procedura, kako je rečeno na sastanku, „Siliko“ će na jesen započeti izgradnju novog objekta u Somboru. Prema planu Slovenci bi u startu zaposlili 50, a kasnije još 100 radnika, koji će prethodno biti obučeni za potrebe proizvodnog programa. 
Slovenački „Siliko” u svom proizvodnom programu, osim ostalog, ima i predmete od tečnog silikona  i  u Somboru nameravaju da otvore jedan takav  pogon – navodi se u saopštenju Odseka za poslove sa javnošću Gradske uprave.
@ Čet, 19.05.2016. 23:32
društvo dušanka golubović ekonomija gradska uprava janez koprivec privreda sava dojić siliko slovenija sombor tečni silikon vladislav živanović zoran miler
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

jesu rekli i na koju jesen ili samo na jesen. da nebude to malo na jesen
Somboracyu
@ Pet, 20.05.2016. 08:44
A gde je gradonačelnik??? Smiley I šta će Golubovićka na takvom sastanku, kad joj to nije u opisu posla (još uvek)!? Smiley
zerx
@ Pet, 20.05.2016. 09:07
A gde je gradonačelnik??? Smiley

zayebava nas na daljinski !!!   igra čovek igrice, Sombor plaća, zabole ga dupe za radna mesta i sva obećanja koja nam je ostavio... menjano pre 3 godine
Kobra
@ Pet, 20.05.2016. 12:37
Zanimljivo je da mu na profilu piše kako radi u Skupštini AP Vojvodine, a ja naivan, mislio da je još uvek gradonačelnik mog grada SmileySmiley
zerx
@ Pet, 20.05.2016. 13:09
I šta tamo rade neki na tom sastanku koji nemaju nikakvu funkciju - pa ni kao odbornici ni članovi veća???
kooobac
@ Sub, 21.05.2016. 12:39
kooobac
 pa ni kao odbornici ni članovi veća???
pa valjda predstavnici Silika mogu sami da oderede ko će biti u sastavu njihovog tima na razgovorima !!
Kobra
@ Sub, 21.05.2016. 14:22
Tacno je da je ta firma zainteresovana za neke firme koje su u procesu privatizacije ili stecajaa, jedna od firmi u koju su predstavnici pomenute firme dolazili je i Zastava S Automobili. Vec skoro pa godinu dana su trajali pregovori i na kraju nista, ne odgovara nekima da ista ta ZSA nastavi sa radom vec im odgovara samo stecaj i da see to posle razgrabi za male pare.

U dogovoru sa predstavnicima firme Siliko nasa fabrika je uradila parcelizaciju firme a koja je kostala cca 500.000 dinara (geodeti, procenitelji, raznorazna papirologija ........ itd), kad je sve bilo privedeno kraju i odredjena hala koja je bila interesantna investitotu Agencija za privatizaciju (koje je vodila ppostupak privatizacije) se gasi i sve sto je uradjeno pada u vodu.

Gradska vlast, ma onom stvari ne mrdaju da nesto urade za ovaj grad, ebe se njima, imaju radna mesta, dobre plate, a za ostalo ma koga briga.

Pa gospodo imali ste godinu dana da nesto uraditee da pomognete da se ZSA Sombor priivatizuje.

Onog momenta kad ZSA ode u stecaj javno cu da obelodaniim sve dokumete firmi koje su bile zainteresovane za privatizaciju ZSA Sombor i pozvat vlast da prokomentarise zasto nije nista preduzete po tom pitanju.

Zalosno je ii to da niti jedan gradonalcenik Sombora nikad nije posetio ZSA Sombor, sem Delica koji je doosao na otvaranje prodavnice autodelova. Zalosno da zalosnije biti ne moze.
lakicevic
@ Ned, 22.05.2016. 17:01