Međunarodna konferencija „Inkluzivna teorija i praksa“

Konferencija će se održati 13, 14. i 15. maja, u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru.

Foto 3162Akreditovana konferencija kao oblik stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovnim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite u Srbiji. Prisustvovaće sto učesnika iz zemlje i regiona (Srbija, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina). Na jednom mestu biće okupljeni defektolozi, lekari, učitelji, nastavnici, vaspitači, stručni saradnici, zaposleni u javnim servisima i upravama, studenti i drugi koji se u svom radu susreću i bave decom i mladima sa smetnjama i teškoćama u razvoju i učenju i odraslim osobama sa invaliditetom, bez obzira na vrstu i stepen prisutne smetnje kod deteta/osobe. Tokom naredna tri dana biće predstavljeno ukupno 38 izlaganja učesnika na engleskom, srpskom i hrvatskom jeziku. Na svečanom otvaranju Konferencije biće predstavljen i tematski zbornik radova međunarodnog značaja „Inkluzivna teorija i praksa” koji je pripremljen i publikovan za ovu priliku. Zbornik sadrži ukupno 33 naučna i stručna rada u celini koja govore o različitim aspektima ove aktuelne teme.
Na otvaranju Konferencije o inkluzivnim procesima u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji govoriće Svetlana Kaljača (Beograd), Ana Wagner Jakab (Zagreb) i Goran Petrušev (Skoplje). Otvaranje konferencije zakazano je za danas u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru sa početkom u 16 časova. U prilogu vesti preuzmite sve ostale relevantne informacije o Konferenciji.
@ Pet, 13.05.2016. 11:50
doc. dr ana wagner jakab (zagreb) goran petrušev (skoplje) međunarodna konferencija - „inkluzivna teorija i praksa“ prof. dr svetlana kaljača (beograd) sombor tematski zbornik radova međunarodnog značaja „inkluzivna teorija i praksa“
Prethodna vest Sledeća vest