Najbolji učenici sportisti u Vranju

Juče je otvorena 10. Školska olimpijada Srbije.

Foto 27622Olimpijske igre učenika osnovnih i srednjih škola okupiće gotovo sedam hiljada učesnika, koji će se nadmetati u 15 sportova, pojedinačnih i ekipnih. Među najboljima u republici biće tridesetak mladih sportista naših škola. Olimpijada će trajati punih sedam dana, a Sombor će imati predstavnike u plivanju, džudou, gimnastici i košarci. Jedina somborska ekipa u Vranju biće košarkaši Srednje tehničke škole. U grupnoj fazi nadmetaće se sa Gimnazijom iz Kosovske MItrovce, te ETŠ Rade Končar iz Beograda. Na listi učesnika je pet somborskih gimnastičarki i to Miona Milošević, Minea Pfeifer, Mila Prijić i Dorotea Šerko iz OŠ Nikola Vukićević, kao i učenica Bratstva jedinstva, Roberta Belantonio. Somborski predstavnici u džudou biće: Dejan Novaković, Sergej Borković, Vojin Vitković, Nemanja Dragojević, Nikola Novaković, Aleksa Bjelajac, Lana Ćeran, Lenard Baranjaim Nada Ležajić, Milica Lazić i Anđela Lončar.
Nažalost, na zvaničnom sajtu Školskog sporta Srbije za sada je nemoguće dospeti do liste učesnika u preostalim sportskim disciplinama.
@ Uto, 10.05.2016. 04:41
10. školske olimpijske igre džudo gimnastika košarka osnovne škole školski sport srbije sombor sport srednje škole
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

je li to umesto SOŠOV-a? Pre dve godine u Somboru je održan fol novi SOŠOV bez ikakvih prethodnih takmičenja i posle toga se o tome više ništa ne priča. Naravno, i tada je svima iblo jasno da je to manifestacija " političke moći" Pajtića i kompanjona. Znam da se  na nivou Srbije održavalo neko drugo takmičenje, mislim da se zvalo OSIŠOS. 
vajat erp
@ Sre, 11.05.2016. 06:44