Veljko Stojnić treći na Trofeju Sombora

U ovogodišnjem izdanju Trofeja Sombora nastupilo je 27 ekipa sa preko 170 vozača.

Foto 27687Foto 27684Foto 27679Na startu trke dana našlo se osamdesetak vozača u kategorijama elit, junior i master. Dejan Marić iz BK Metalac Quick iz Kraljeva je slavio ispred Nebojše Jovanovića, člana ekipe OBK Beograd, dok je treći u sprintu grupe bio mladi Bosanac Dušan Kalaba u dresu Keith Mobel Partizan ekipe iz Beograda. Najbolje plasirani somborski senior je Dario Marton na 8. mestu. U konkurenciji juniora očekivano je slavio somborac Veljko Stojnić, kome očito odgovara domaća staza, jer je ponovio uspeh iz prošle godine i liniju cilja prešao kao treći, iza dva seniora.
- Trka je bila brza, bilo je skokova, od početka se išlo pun gas. Borio sam se da budem napred sa seniorima, što je na kraju i uspelo, ostao sam sa njih petnaest. Uz taktiziranje, uspeo sam da uđem među tri seniora. Prezadovoljan sam trećim mestom, nije moglo jače. S obzirom da sam u juniorskom uzrastu među seniorima treći, dobro je. Ovo je jedna od najbolje organizovanih trka u Srbiji, publika je bila odlična, nigde u Srbiji je nema ovoliko. Mnogo mi je značilo da sam vozio pred somborskom publikom. Ova trka je bila priprema za Češku početkom maja, a nakon toga i vrhunac u Švajcarskoj. To je skup nacija, tu dolaze iz celog sveta najjače reprezentacije - kazao je Veljko Stojnić. Pobednik trke ocenio je da je takmičenje bilo odlično organizovano.
- Izuzetno sam zadovoljan što sam pobedio. Od početka trke sam bio u vodećoj grupi, s tim što nas je glavna grupa sustigla. Posle, na polovine trke smo se ponovo izdvojili i otprilike ta grupa je stigla do cilja, s tim što sam pojačao na zadnja dva kilometra i stigao na cilj sam. Bio sam spreman, išli smo na rezultat. Moram da se zahvalim ekipi na saradnji i dobrom radu. Trka je bila izuzetno organizovana - rekao je pobednik elitne trke Dejan Marić iz kraljevačkog BK „Metalac”.
Kod mlađih kategorija u kadetima slavio je Aranđelovčanin Đorđe Đurić, a u ženskoj konkurenciji Somborka Mirjana Odanović. Kod mlađih kadeta zlato je osvojio Antonio Božić iz ekipe Sokol iz Vinkovaca, kod devojčica Marija Tancik iz šidske Jednote. U konkurenciji poletaraca slavili su Ban Benedekt iz mađarske ekipe Seksard i Aleksandra Pavasović iz S-Teama.
Drugu godinu za redom, Sombor je domaćin trke ulicama starog jezgra grada, što je pravi drgulj u biciklističkom sportu. Kombinacija tehničkog dela staze sa 6 teških krivina te pravac dužine 1220 metara, somborsku stazu „G3” svrstavaju u odlične gradske trke na kojima publika može uživati u lepoti ovog atraktivnog sporta, a vozači mogu da pokažu svoje umeće, snagu i taktiku. Po rečima sportskog direktora trke, Roberta Martona, trka je odlično ocenjena od strane sudijskog kolegijuma na čelu sa Tiborom Tarjanom, a dokaz tome je i prisustvo prvog čoveka Biciklističkog saveza Srbije, Branka Banovića koji je bio gost trke.
Takmičenje je otvorio zamenik gradonačelnika Vladislav Živanović, koji je u okviru ceremonije prezentacije ekipa donirao bicikl-kolica Marici Rajak i njenoj porodici, za čiju je izradu je najzaslužnije udrženje građana Velo Art
- Bila sam stvarno iznenađenja kada smo imali prvu probu s biciklom. Bojala sam se kako će to da izgleda, hoće li funkcionisati. Sve je bilo kako treba i osećala sam se slobodno kao ptica. Ovaj bicikl će nam puno pomoći - kazala je Marica Rajak. 
Miloje Tomić iz UG Velo Art kazao je da je među ciljevima i humanitarno delovanje, pa otuda i ideja da se pomogne Marici Rajak. On je kazao da je specijalni bicikl izrađen kod jednog somborskog mehaničara bicikala i vrsnog majstora.
@ Pon, 18.04.2016. 03:33
biciklizam bk metalac quick bk sombor dario marton dejan marić marica rajak robert marton s-tem sombor sport trka trofej sombora veljko stojnić
Prethodna vest Sledeća vest