Meč odluke za Kljajićevo

Kuglaši Vihora i Kljajićeva na dva kola pre kraja prvenstva zauzimaju pozicije koje vode u pretposlednji ligaški rang.

Foto 4602Naši timovi su u prethodnoj rundi zabeležili očekivane pobede nad rivalima iz Novog Sada. Trenutno vodeći Vihor je bez problema savladao NS 1932 sa 6:2, dok je Kljajićevo bilo ubedljivo protiv Spensa 7:1. Kljajićevčani su zadržali treću poziciju koja vodi u viši rang, ali sa svega bodom prednosti u odnosu na Slobodu iz Stare Moravice, ekipe koja i dalje gaji nadu da će se naće među najbolja tri tima. Situaciju dodatno komplikuje raspored narednog kola. Predstoji somborski derbi. Kljajićevo dočekuje Vihor, a samo pobeda ostavlja ih na poziciji koja vodi u Prvu vojvođansku ligu. Somborcima je za siguran prolaz u ligu više potreban jedan bod u preostala dva meča. 
Prethodnog vikenda održana je i završnica Pojedinačnog prvenstva Srbije. Među šesnaest najboljih našla su se dva kuglaša Korduna, koji su nažalost takmičenje završili pre borbe za medalje. Milan Jovetić je u osminifinala poražen od Miloša Simijovića, dok je Trkulja nakon startnog trijumfa nad Antićem izgubio od novog prvaka Srbije, Saše Juhasa. Kuglaši Korduna će sezonu zaokružiti za vikend, ekipnim nastupom na fajnal foru Kupa Srbije koji bi mogao da im obezbedi nastup u evro kupu. Kljajićevčani se u polufinalu sastaju sa neprikosnovenim Beogradom, međutim i u slučaju poraza imaće priliku da se planiraju u NBC kup. Ukoliko u drugom polufinalu Metalac savlada Kragujevac, trećeplasirani tim Kupa Srbije odrediće ukupan broj srušenih čunjeva u polufinalu. Domaćin finalne runde Kupa Srbije je Banja Junaković.
@ Sre, 13.04.2016. 04:15
banja junaković kk beograd kk kljajićevo kk kordun kk kragujevac kk metalac gornji milanovac kk vihor kljajićevo kuglanje kup srbije milan jovetić milan trkulja miloš simijonović nbc kup saša juhas sela sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest