Konkurs za prvu knjigu

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki” raspisala je konkurs u okviru edicije „Golub” za izdavanje prve knjige neafirmisanog autora.

Foto 27579 Izbor književnog dela koje može biti predmet izdavaštva predstavlja jednoglasnu odluku uredništva. Nagrada pobedniku na konkursu je objavljivanje knjige, organizacija promocija nagrađene knjige i prezentacija, odnosno inicijacija autora u književno stvaralačke tokove sprovodeći programe predstavljanja knjige u Somboru i drugim gradovima.
Konkurs je namenjen autorima koji pišu na srpskom jeziku, starosti do 40 godina. Primaju se zbirke pesama, zbirke pripovedaka i romani. Jedan autor može poslati jedan rukopis. Rukopisi se šalju elektronskom poštom na konkursgolub@gmail.com u dva mejla. Prvi mejl treba da bude naslovljen nazivom dela i potpisan šifrom. Drugi mejl treba da bude naslovljen nazivom šifre i da sadrži ime i prezime, adresu, kontakt telefon, mejl i kratku biografiju. Radove slati u Word formatu, ne u PDF. Konkurs je otvoren od 10. aprila do 25. maja 2016. godine. Rezultati će biti objavljeni do 10. avgusta na internet prezentaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”, kao i na sajtovima Proza Online i Konkursi regiona.
Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Gojko Božović, predsednik; Nada Dušanić i Vladimir Jerković. Naziv „Golub” potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio u periodu od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, objavljivali svoje radove Jovan Dučić, Aleksa Šantić, Branislav Nušić i Miloš Crnjanski.
@ Ned, 10.04.2016. 21:49
autor gojko božović golub gradska biblioteka "karlo bijelicki" izdavnje knjige književnost konkurs kultura nada dušanić nagrada prva knjiga sombor vladimir jerković žiri
Prethodna vest Sledeća vest