Ršum u pozorištu

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki” biće danas domaćin Ljubivoju Ršumoviću, jednom od naših najpoznatijih pisaca za decu.

Foto 9771Foto 27511 Mnogim generacijama poznati književnik Ljubivoje Ršumović upoznaće se sa novim naraštajem somborskih klinaca. Gradska biblioteka je na promociju pozvala po dva razreda iz svake gradske osnovne škole, pa će književni program biti priređen na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor. Promocija počinje u petak, 1. aprila u podne.
U ponedeljak, 4. aprila Gradska biblioteka Karlo Bijelicki priređuje još jedan program za najmlađe. U sali Dečjeg odeljenja, takođe u podne, svoj rad će predstaviti somborska pesnikinja Teodora Zorić.
@ Pet, 01.04.2016. 01:05
deca gradska biblioteka "karlo bijelicki" književnost kultura ljubivoje ršumović mladi narodno pozorište sombor sombor teodora zorić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Foto 27557Foto 27556 Međunarodni dan knjige za decu uveden je pre skoro pola veka kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca. Obeležava se 2. aprila, na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, tvorca Male Sirene, Ružnog Pačeta i drugih bajki koje su obeležile i obeležavaju detinjstvo generacija i generacija dece širom planete.
Praznik knjige za decu ustanovljen je 1967. godine na osnovu odluke koju je doneo UNESCO, kako bi se deci poslala poruka o magiji književnog nadahnuća i važnosti razvijanja ljubavi prema pisanoj reči.
Somborska biblioteka je ove godine obeležila ovaj praznik dečje knjige sa dve izuzetne promocije: Ljubivoje Ršumović se maestralno predstavio mališanima u somborskom teatru, a blistavo čista i poletna poezija za decu Teodore Zorić čula se u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke u interpretaciji nekoliko učenika gradskih osnovnih škola. Gradska biblioteka pozvala je mališane i one malo starije da dođu i pridruže se velikoj čitalačkoj družini u biblioteci.
triletrip
@ Sre, 06.04.2016. 01:29
triletrip