Odlaganje nakon primedbe Viskola

Nije održano javno nadmetanje za zakup Fabrike akumulatora Sombor.

Foto 11117Kako smo obavešteni, odlaganje javnog nadmetanja dogodilo se nakon što je sadašnjem zakupcu, preduzeću Viskol iz Futoga, uvažen zahtev za izricanje privremene mere. U zahtevu za izricanje privremene mere od 18. marta Viskol se poziva na jednostrani raskid još uvek važećeg ugovora o zakupu Fabrike akumulatora Sombor. Zlata Rakić, stečajna upravnica FAS, je odluku o otkazivanju javnog nadmetanja donela uz saglasnost sa stečajnim sudijom Privrednog suda u Somboru. Pre toga zahtev za izricanje privremene mere prihvatio je i Odbora poverilaca stečajnog dužnika. Ročište na osnovu predstavke dosadašnjeg zakupca zakazano je 28. mart. Nakon toga biće doneta odluka o raspisivanju novog javnog poziva.
Po saznanjima SOinfo.org portala za učešće u nadmetanju za zakup Fabrike akumulatora Sombor stigla je samo jedna blagovremena i ispravna prijava i to od preduzeća „DEM Hellas” sa sedištem u Beogradu. Ovo preduzeće za proizvodnju baterija i akumulatora osnovano je u avgustu 2015. Direktori DEM Hellas su Šapčanin Branimir Tucaković i grčki državljanin Etimios Karanasios.
@ Pet, 25.03.2016. 03:02
branimir tucaković dem hellas etimios karanasios fabrika akumulatora sombor javno nadmetanje odbor poverilaca privreda privredni sud sombor stečajni dužnik stečajni upravnik viskol veternik zakup zlata rakić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Zasto ovde nema komentara? Zar nisu horde botova pisale kako trepca opet radi? Kakav sad jednostrani raskid ugovora? Iznelo se iz firme pa odosmo? Nisam bas upucen,moze li ko da objasni? Oko firme osnovane prosle godine koja se jedina prijavila mi ne treba objasnjenje :-)
titoista
@ Pet, 25.03.2016. 20:25
- Postoji stavka u ugovoru da Viskol moze jednostrano da ga raskine (nisam siguran da li obe strane mogu, ali Viskol moze jednostrano 100%)
Po onome sto sam ja cuo, gazda Viskola je bio dobar jedan kamion mesecno, sto dodje ~30000e. To je cist profit, kada se sve poplaca (rezije, sirovine, radnici). Svi radnici su prijavljeni, uglavnom rade za 1250din na dan. Redovno se ide na posao ali ........ (necu da kazem vise zbog radnika), ako te zanima mogu ti na PP reci ostatak. Iz fabrike nije izneto NISTA - niti jedna masina i sl. sto je, naravno, ok. Jedino sto se radi, jeste to da se topi ostatak olova i to ce se izneti. Naravno, ovo je pravo Viskola s obzirom da je to njegovo. Bilo je nekoliko investitora i potencijalnih kupaca, medjutim odbili su da ucestvuju u tome posto su masine zastarele (iako sasvim solidno rade), jedino sto je novo je formaza, koju je Bogicevic napravio.
E sad, sto se tice novog zakupca (namerno ne kazem potencijalnog jer je stvar 90% resena) ima nekoliko zabrinjavajucih stvari. 
Naime, radi se o Grku koji je, tako reci, paravan. Nece Grk nista imati sa time, osim sto ce se "voditi na njega". Glavni covek ce biti neki bivsi Bogicevicev menadzer/direktorcic/dupelizac iz Sapca (nije mi receno ime pa ne mogu da tvrdim da je to Tucakovic). Suska se da je vec pretio direktoru da ce dobiti otkaz SVI koji su strajkovali i koji su pristali da rade za Viskol. Meni to vise deluje kao prazna pretnja s obzirom da ce tesko obuciti nove radnike da rade 50% kao ovi sto su strajkovali i/ili ovi sto trenutno rade. Tako da, najverovatnije, od te pretnje nema nista.
Sve u svemu, cini se da je stvar jasna. Bogicevic dobija FAS nazad Smiley

Inace, moram napomenuti jednu stvar... Ne mogu 100% da garantujem da je sve od navedenog tacno, jer ni meni nisu rekli da su 100% sigurni kad su mi pricali sve ovo.. 
Uglavnom, ocekuje se "novo rukovodstvo" pre izbora i, mozda cak, pojacana proizvodnja. Ipak su politicki poeni u igri Smiley
h8r
@ Sub, 26.03.2016. 01:05
h8r
Koje akumulatore i baterije proizvodi ta firma DEM Hellas? Koliko vidim ozbiljna je to firma ne postoji ni godinu dana. Oni su dali i ponudu za kupovinu rudnika Zajaca isto se pojavili kao jedini ponudjaci,ali svi dobro znamo da iza te navodno Grcke firme stoji ko drugi nego gospodin Mlekadzija iz Sapca POSTENI Miroroslav Bogicevic koji je ojadio i drzavu i radnike.Pa ko bi pristao da uzme fabriku na 4 meseca pod tim uslovima 30000eura i 70% od zarade mesecno, osim neko za koga se to izgleda sve namesta.Pa kad iznajmljujete mesto na pijaci iznajmljujete ga na godinu dana a stecajna dir.  firmu iznajmljuje na cetiri meseca!!! Ovo nema nigde ni na DIVLJEM ZAPADU!!!

joni81
@ Ned, 27.03.2016. 17:01