Pomoć i nega u kući od kraja februara

Gradonačelnik Sombora Saša Todorović i Biljana Klipa, sekretar Crvenog krsta u Somboru, potpisali su ugovor o sprovođenju javnih radova u okviru programa „Pomoć i nega u kući“. Cilj programa je pružanje pomoći najstarijim sugrađanima, a na poslovima nege i pomoći biće angažovano 39 lica.

Foto 27245Sprovođenje i realizacija javnih radova u okviru programa „Pomoć i nega u kući” odlukom Gradskog veća dodeljeni su somborskoj organizaciji Crvenog krsta. Ugovor o sprovođenju programa potpisali su gradonačelnik Sombora Saša Todorović i Biljana Klipa, sekretar organizacije Crvenog krsta u Somboru. „Pomoć i nega u kući” trajaće osam meseci, sa realizacijom će početi  29. feburara, tokom juna i jula biće pauza, a od septembra do kraja decembra 2016. godine najstariji sugrađani ponovo će imati pomoć gerontodomaćica.
- Kroz ovaj program angažovaćemo 39 izvršilaca koji će u gradu i 15 naseljenih mesta, pomagati našim najstarijim sugrađanima. Gerontodomaćice će imati zadatak da sugrađanima uključenim u program nabave osnovne životne namirnice, pomognu u kući, kod odlaska kod lekara, pomognu u pripremanju zimnice i ogreva za zimu – navela je Biljana Klipa.
Gradonačelnik Todorović je rekao da se nastavlja dobra praksa pružanja pomoći najstarijim sugrađanima.
- Za sprovođenje javnih radova u okviru programa „Pomoć i nega u kući”  za 2016. godinu  budžetom su opredeljena sredstva u iznosu od  14.890.824 dinara. Ovo je samo jedan od načina kako da povećamo uslugu grada Sombora najstarijim sugrađanima i onima kojima je realno ova potreba značajna – kazao je gradonačelnik Saša Todorović.
@ Sre, 24.02.2016. 01:03
biljana klipa crveni krst društvo gerontodomaćica grad sombor gradonačelnik javni radovi pomoć i nega u kući saša todorović socijalna zaštita sombor stari ugovor
Prethodna vest Sledeća vest