Konferencija o agrobiznisu za mlade

Od petka do nedelje u Somboru se održava trodnevna konferencija „Mladi i agrobiznis” koju je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Foto 26984Foto 26985Trodnevnu konferenciju „Mladi i agrobiznis” sa ciljem da se mladi informišu o primerima dobre prakse u sferi agrobiznisa, organizovala su udruženja  „Somborski omladinski boom” i „Somborski edukativni centar”, a finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
Konferenciju su otvorili Ministar za omladinu i sport u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i gradonačelnik grada Sombora Saša Todorović. Ministar Udovičić je istakao da je Sombor odlična omladinska baza.
- Mladi sami kreiraju svoju sadašnjost i budućnost svakodnevnom edukacijom i ulaganjem u sebe i svoja znanja. Upravo zbog toga mi je drago da je Ministarstvo omladine i sporta izašlo u susret organizatorima ove  konferencije i omogućilo mladim ljudima da nauče još nešto što će im, siguran sam, biti od velikog značaja - istakao je Udovičić.
Gradonačelnik Sombora Saša Todorović kazao je da mu je čast i zadovoljstvo da otvaranju ove konferencije prisustvuje ministar u Vladi Republike Srbije Vanja Udovčić i što ministarstvo prepoznaje potencijal grada Sombora.
- Saradnja lokalne samouprave i nevladinih organizacija nikada nije bila upitna. Njihov značaj grad ceni, a lokalna samouprava je uvek spremna da podrži ovakav vid edukacije mladih – kazao  je gradonačelnik Saša Todorović. Srđan Vlaškalić, izvršni direktor „Somborskog edukativnog centra” naveo je da će na konferenciji svoje primere dobre prakse prezentovati više od 20 predavača. Konferencija „Mladi i agrobiznis” održava se u prostorijama  Regionalnog edukativnog centra za poljoprivrednike Poljoprivredne stručne službe Sombor.

@ Sub, 23.01.2016. 23:40
gradonačelnik konferencija ministar ministarstvo omladine i sporta mladi i agrobiznis saša todorović sombor somborski edukativni centar somborski omladinski boom vanja udovičić
Prethodna vest Sledeća vest