Glasalo više od polovine Monoštoraca

U Bačkom Monoštoru u nedelju su održani izbori za Savet Mesne zajednice.

Foto 8164Foto 989Prema još nezvaničnim podacima na izborima za članove Saveta Mesne zajednice Bački Monoštor glasalo je više od 50 odsto meštana sa pravom glasa na tri biračka mesta. - Izborna komisija nije registrovala nepravilnosti tokom glasanja, a do sada nije podneta ni jedna primedba, saznali smo u telefonskom razgovoru od Nevene Rosić, šefa Izborne komisije. Preliminarni rezultati izbora biće poznati kasnije tokom noći.
Agencija Beta objavila je tokom dana da je kandidat Grupe građana „Za Monoštor - Zoran Miler” Saša Patarić optužio Srpsku naprednu stranku da „sprovodi torturu” nad stanovnicima sela. Patarić je za agenciju Beta rekao da se ispred biračkih mesta građanima dele papirići sa imenima kandidata SNS, a onima koji dostave dokaz da su glasali za njih, u vidu fotografije na telefonu, dele se paketići, novac ili besplatan ručak.
- Za dovođenje ljudi na glasanje danas se koriste i službeni automobili Grada Sombora, a svi funkcioneri SNS, uključujući i gradonačelnika Sombora Sašu Todorovića, dočekuju ljude u krugu biračkih mesta i vrše pritisak na njih - kazao je Patarić.
Kandidat za člana Saveta Mesne zajednice Bački Monoštor Stipan Benić iz SNS-a kazao je danas u telefonskoj izjavi Tanjugu da pristalice DS-a krše proceduru fotografišući izborne listiće i rasturajući letke u kojima zastrašuju stanovništvo.
- Sve do noćas nije bilo negativne kampanje, a onda su se tokom dana pojavili leci, koje su rasturali članovi DS-a, u kojima stanovništvo upozoravaju da će, ukoliko pobedu odnesu naprednjaci, morati da se iseljavaju iz te MZ - kazao je Benići dodao da demokrate građane zastrašuju porukama da su „naprednjaci zapravo prerušeni četnici”.
@ Ned, 17.01.2016. 23:37
bački monoštor demokratska stranka društvo glasanje grupa građana "za monoštor - zoran miler" izbori izborna komisija nevena rosić politika saša patarić saša todorović savet mesne zajednice sela službeni automobili sombor srpska napredna stranka stipan benić
Prethodna vest Sledeća vest