Delić: Diskutabilne i štetne odluke

Pre skupštinskog zasedanja, u velikoj sali Županije održana konferencija za štampu GrO DS. Medijima se obratio bivši gradonačelnik Nemanja Delić.

- Od poslednjeg zasedanja skupštine u ovoj godini, jedna od poslednjih zasedanja u ovom sazivu protiče u onom tonu u kojem su proticale i sve od nelegalne smene vlasti u Somboru. Danas na dnevnom redu imamo samo dve tačke na zasedanju i obe su izuzetno diskutabilne i štetne po građane Sombora – istakao je bivši gradonačelnik. Imamo kreditno zaduženje jednog javnog preduzeća da bi se vraćali dugovi drugog, što znači da će svi građani kroz cenu vode sutra plaćati dugove onih koji nisu hteli/mogli da plate grejanje. Dakle, Vodokanal se zadužuje da bi finansirao Energanu. Druga stvar, je nabavka opreme za JKP Vodokanal. Veliko je pitanje i vrlo je diskutabilna celishodnost toga posla i uopšte potreba da grad Sombor ulazi u takve aranžmane, naročito kada imamo u vidu da je predizborna godina i koji su sve ciljevi takvih poslovnih i kreditnih aranžmana to će vreme pokazati pred nama - naveo je prethodni gradonačelnik.
Na kraju svog izlaganja, Delić je istakao da se nastavlja manir zakazivanja sednica po hitnom postupku gde odbornici dobijaju materijal na CD-ima i gde zaista nema vremena ni za pravovaljanu diskusiju niti su ti materijali pripremljeni. - Prosto mi radimo već godinu i po dana u maltene vanrednim okolnostima i donose se neke odluke koje su sumljive i diskutabilne i sigurno će biti predmet ispitivanju u budućnosti - rekao je Nemanja Delić, odbornik Demokratske stranke.
@ Sre, 30.12.2015. 21:03
bivši gradonačelnik demokratska stranka jkp energana jkp vodokanal kredit nemanja delić skupština grada sombor
Prethodna vest Sledeća vest