Obavezno članstvo u Privrednoj komori

Skupština Srbije usvojila Zakon o privrednim komorama, prema kome će od 1. januara 2017. godine biti obavezno članstvo u Privrednoj komori Srbije - objavljeno je na sajtu Regionalne privredne komore Sombor.

Foto 1126- Prema Zakonu o privrednim komorama, biće obavezno i plaćanje članarine koju utvrdi Skupština Privredne komore Srbije. Privrednici će plaćati samo jednu članarinu u skladu sa svojim ekonomskim interesima, a odluku o visini članarine će donositi privreda. Ministar Željko Sertić učestvovajući u skupštinskoj raspravi je istakao da ni vlada ni bilo ko drugi, nego sami privrednici će biti jedan ceo niz različitih podsticaja, odnosno elemenata koji će uticati na to kakav će taj odnos da bude, ali je jako važna stvar da će prvo biti daleko manji iznos za sve kompanije koje danas plaćaju članarinu.
- Privredna komora Srbije i njene članice će u budućnosti moći na potpuno drugačiji način da definišu sistem javnih ovlašćenja, pa tako, na primer, privrednici iz unutrašnjosti više neće morati dokumenta koja su im potrebna za obavljanje posla da predaju u Beogradu, nego će to moći da urade u najbližoj komori – navodi u saopštenju privredne komore.
@ Ned, 10.01.2016. 00:56
članstvo ministar privrede privredna komora srbije regionalna privredna komora sombor sombor zakon o privrednim komorama željko sertić
Prethodna vest Sledeća vest