Decenija kluba malog fudbala

Klub malog fudbala „Sombor” obeležio je revijalnom utakmicom prvotimaca i veterana kluba.

Foto 26632Foto 26636Klub malog fudbala Sombor osnovan je 27. oktobra 2005. godine i od tada se redovno takmiči u domaćoj futsal ligi. Najvećim delom svoga postojanja nastupa u Vojvođanskoj futsal ligi, ali je od 2009. do 2011. godine klub bio učesnik Druge lige - grupa Vojvodina.
Na revijalnom meču povodom decenije postojanja, u Gradskoj hal Mostonga okupili su se bivši sadašnji igrači Kluba malog fudbala Sombor. Na parketu su se tako našli prvi kapiten kluba Petar Palić, u patikama u kojima je odigrao prvi meč, Bojan Radić, Aleksandar Nikolić, Miroslav Vlaisavljević, Novak Ignjatović, a meč je odsudio Sava Majstorov. Iz premijerne postave kluba nedostajali su Mladen Zorić, Nebojša Repić i Vladimir Zurković.
Jubilarna revijalna utakmica ujedno je bio i oproštajni meč Dragana Mutića, koji je i ove sezone davao golove za KMF Sombor. Dragan Mutić je fudbalsku karijeru počeo pre gotovo trideset godina, u pionirskom i kadetskom sastavu Radničkog. Na poziv Veselina Radojičića prelazi u čuvenu generaciju omladinaca PK Sombor, koja je u to vreme bila nepobediva. Ubrzo prelazi u prvi tim, ali odlazi na služenje vojnog roka u Kragujevac. Za vreme vojnog roka nastupao je u Šumadijskoj ligi za klub Obnova. Po povratku u Sombor Dragan Mutić igrao je za Radnički, Bukovac, Šikaru, ŽAK i Borac iz Bačkog Gračaca. Karijeru je okončao u nedelju, 6. decembra, na revijalnoj utakmici, koju je počeo sa sadašnjim prvotimcima, a završio sa veteranima.
Revijalni meč je neočekivano počeo vođstvom veterana: Novak Ignjatović je već u 6. minutu zatresao mrežu „mlađih”. Prednost je trajala puna dva minuta, kada je izjednačio Bojan Nađ. Raspoloženi Goran Đorđević seriju golova počeo je sa dva uzastopna pogotka, da bi do kraja meča naređao ukupno pet. U listu strelaca među prvotimcima sa dva gola upisao se i uvek pouzdani Erik Drobina. Za veteranski sastav dva gola obezbedio je u napadu i na golu jednako opasan Mladen Mlađa Vuković, jedan gol dao je znalac malog fudbala Goran Vidaković, a meč je golom zaključio prvi kapiten KMF Sombor Petar Palić.
Revijalna utakmica završena je rezultatom 5:8 za prvotimce.
@ Uto, 08.12.2015. 03:07
deset godina futsal jubilej klub malog fudbala sombor sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest