Zelenilo: Oporavak vetrozaštitnog pojasa u Baču

Javno komunalno preduzeće Zelenilo potpisalo je ugovor o podizanju vetrozaštitnog pojasa u Baču.

Foto 26453 - JKP Zelenilo Sombor podići će vetrozaštitni pojas kraj opštine Bač, s obzirom na to da je ponudilo najbolje uslove na konkursu i javnoj nabavci koju je raspisala ta lokalna samouprava. Ugovor o realizaciji posla potpisali su predsednik SO Bač Dragan Stašević i direktor JKP Zelenilo Sombor, Miodrag Pupovac. U naredne tri sedmice somborsko „Zelenilo” će kraj Bača, na površini nešto manjoj od tri hektara, posaditi ukupno 3.600 komada sadnica - piše u saopštenju JKP Zelenilo. Kako se navodi, biće posađeno 1.696 komada lipe, 625 jasena, 310 mečje leske, i 970 sadnica gledičije. U Ugovoru su precizirane i poželjne osobine sadnog materijala, nadzor, nega, prihrana, sve ostalo što prati ozbiljan posao kao što je podizanje vetrozaštitnih pojaseva, a o njihovom značaju u odbrani od eolske erozije, kao i devastiranosti pojaseva na području cele Vojvodine je već mnogo rečeno.
- Ovo je odlična referenca i preporuka za buduće poslove. Naša je i namera da izlazimo na druga tržiša i aktivnosti proširujemo i van teritorije grada Sombora. I do sada su naše ljudstvo, mehanizacija i oprema bili angažovani u obavljanju uslužnih poslova u Vrbasu, Kuli, Apatinu, a verujemo da ćemo se kvalitetom izboriti i za širi prostor – rekao je direktor Miodrag Pupovac.
@ Pon, 16.11.2015. 00:04
dragan stašević društvo jkp zelenilo miodrag pupovac opština bač sadnice sombor vetrozaštitini pojas
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Foto 26590 Posao obaveljen u rekordnom roku
Sadnjom 3.600 komada sadnica lipe, jasena, mečje leske i gledicije, radnici i stručnjaci JKP Zelenilo Sombor podigli su vetrozaštitni pojas u opštini Bač za svega sedam radnih dana, iako je prema ugovoru, bilo predviđeno da se posao okonča za 20 dana. - Ugovor sa opštinom Bač shvatili smo ozbiljno i angažovali raspoloživo ljudstvo, opremu i tehniku. Na taj način, aktiviranjem većeg dela naših kapaciteta, pokazali smo da možemo da realizujemo i poduhvat kakav je vetrozaštitni pojas na površini od oko tri hektara, na području Bača, Vajske, Bođana, Plavne i Selenče – kaže dipl. inž. Miodrag Pupovac, direktor somborskog Zelenila, dodajući da vremenski uslovi i otežano kretanje po delimično raskvašenom terenu, nisu išli na ruku somborskim komunalcima. Ugovor o realizaciji posla potpisali su predsednik SO Bač Dragan Stašević i direktor Pupovac, nakon što je somborsko komunalno preduzeće ponudilo najbolje uslove na konkursu i javnoj nabavci koju je raspisala ta lokalna samouprava. I ranije su ljudstvo, mehanizacija i oprema Zelenila bili angažovani u obavljanju uslužnih poslova u Vrbasu, Kuli, Apatinu, a kako kaže Pupovac, s obzirom na uspešno izveden najnoviji poduhvat, za očekivati je da se kvalitetom izbore i za širi prostor. U narednom periodu Zelenilo će biti angažovano na nastavku izgradnje vetrozaštitnog pojasa u okolini Gakova i Rastine. 
Na području Sombora nedostaje 160.000 sadnica
Vetrozaštitni pojasevi na području Sombora su u priličnoj meri oštećeni ili uništeni, a da bi se postiglo njihovo optimalno stanje, potrebno je zasaditi više od 160.000 novih sadnica - rezime je projekta pod nazivom Popis i revitalizacija vetrozaštitnih pojaseva, od pre tri godine. Najteže je stanje u Gakovu gde nedostaje 27.586 stabala, Aleksa Šantiću - 26.494, Bezdanu - 21.761 stablo - piše u saopštenju JKP Zelenilo

menjano pre 4 godine
savamajstor
@ Pon, 30.11.2015. 02:08
savamajstor